Сусідка підгодовує огірки цим “еліксиром молодості”: 1 літр – і грядка з огірками зеленіє до заморозків

Чим підгодувати огірочки у вересні, щоб вони продовжували тішити плодами ще деякий час? Розповімо про спеціальний догляд за огірками, який допоможе продовжити їхнє плодоношення до самих заморозків.

Огіркам завжди має бути тепло та комфортно, але восени світловий день зменшується, а температура повітря падає. Це провокує хвороби рослин та припинення плодоношення.

Для початку необхідно обрізати жовте, сухе та старе листя, а також бічні пагони. Залишити потрібно лише молоді листочки. Після обрізки до рослин надходить більше світла, і вони отримують нові сили для формування зав’язей. Далі потрібно прищипнути рослини, коли з’явиться багато зав’язей. Прищипується головна батога, що прискорить дозрівання огірків, оскільки зупинка росту вгору допоможе сконцентрувати енергію на плодоношенні.

Не менш важливий є захист від шкідників. Кущі потрібно пролити фітоспорином і обприскати настоєм з цибулиння. Це захистить рослини від шкідників і хвороб, стимулюватиме плодоношення та надасть масу корисних речовин.

Для приготування настою з цибулиння потрібно півлітра лушпиння залити одним літром киплячої води, настояти протягом 24 годин, процідити та розвести з чистою водою до світлого стану.

Городники поділилися секретами догляду за огірками у вересні
Городники поділилися секретами догляду за огірками у вересні

Також важлива температура у теплиці. На ніч, у холодні вересневі ночі, найкраще покласти в теплицю пляшки з теплою водою, які будуть акумулювати теплову енергію. Можна також використовувати обігрівачі, але через пересушене повітря може виникнути павутинний кліщ.

Крім того, потрібно збирати врожай якомога частіше, щоб огірочки не переростали і не забирали в інших рослин зайві сили. Поливи у вересні мають бути помірними: огірки не повинні мати дефіциту вологи, але й не заливатись, щоб не стимулювати розвиток гнилі та грибків.

Популярне

Подібні новини