У вересні вношу це в пристовбурне коло – за вишню і черешню не турбуюся: секрет урожаю кісточкових дерев

Закінчення плодоношення – не привід припиняти догляд плодового саду. Навпаки, деревам, що відплодоносили, саме в цей час потрібна ретельна увага.

Варто нагадати, що вишня віддає перевагу сухим і легким ґрунтам, уникає надмірної вологості та добре переносить посушливі умови. Найкраще росте на підвищеннях. Цвітіння зазвичай припадає на травень або початок червня, а плоди дозрівають з кінця червня до середини серпня, що залежить від сорту та кліматичних умов.

Черешня ж більше любить вологу й не так вимоглива до внесення добрив. Вона починає цвісти в середині квітня й до середини травня, а плоди з’являються з кінця травня і до початку липня. Під час підживлення черешні важливо дотримуватись балансу й не перевищувати норму добрив.

Інколи дачники забувають про удобрення вишні та черешні – і даремно! Тому, що крона, усипана плодами є результатом правильно підживленого ґрунту. Розповідаємо далі в матеріалі про головний секрет урожаю кісточкових дерев, а саме – чим підгодувати вишню та черешню у вересні, щоб і наступного року врожай був на заздрість усім сусідам.

Як зазначають фахівці, таке “потужне” осіннє підживлення відновить родючість ґрунту і допоможе кісточковим деревам перенести холодний період. А врожай наступного сезону буде рясним і солодким.

Такого дієвого підживлення для вишень і черешень вистачить на весь рік – готуйте великі ящики для врожаю
Такого дієвого підживлення для вишень і черешень вистачить на весь рік – готуйте великі ящики для врожаю

Найкраще вносити сильні препарати саме восени. Тоді вони не матимуть згубного впливу на організм. Проводять таке підживлення у вересні або жовтні, поєднуючи з санітарним обрізанням.

2-річні дерева найкраще підгодувати суперфосфатом (50-60 г на 1 кв. м пристовбурного кола) та сірчанокислим калієм (25 г на 10 л води).

Дерева віком від 4 років потребують удобрення простим суперфосфатом (300 г) або подвійним суперфосфатом (150 г). Також не зайвим буде внести підживлення з деревної золи (1 склянка на відро води).

Коли температура повітря вночі стійко знизиться до 0 градусів, всі кісточкові дерева рекомендується обприскати розчином сечовини (30 г на 10 л води).

Важливо знати, що один раз на 2-3 роки вишні та черешні слід підгодовувати компостом або перегноєм (40 кг на глибину до 20 см).

Популярне

Подібні новини