Завжди розсипаю це по грядках восени, аби у сезон ґрунт був, як пух: справжнє “біле золото” для грядок

Осінь — завжди відповідальний час для кожного дачника, адже саме зараз час не відпочивати, а діяти. Наскільки добре ми зараз попрацюємо, настільки щедрий врожай отримаємо.

Восени зазвичай ми не просто готуємося до холодів, а закладаємо потенціал майбутнього врожаю. І основним тут фактором підготовка ґрунту, адже саме від його стану залежить родючість майбутньої городини.

Взимку земля хоч і знаходиться у стані спокою, але все одно виснажується. Морози, вітри, волога на користь їй не йдуть. Саме тому, перед початком того, як температура повітря почне знижуватися, слід вашу ділянку підживити.

Експерти розповіли про спосіб використання кісткового борошна на ділянці замість золи та гною
Городники розповіли, чому ділянку перед зимою варто посипати фосфоазотиною

Фосфоазотин, більш відомий як кісткове борошно, містить цілу низку корисних елементів: азот, фосфор, калій, кальцій, магній і навіть залізо з цинком. Ці речовини не просто живлять рослини, але й допомагають покращити сам ґрунт, роблячи його пухкішим і більш родючим.

Одна з ключових переваг цього засобу — це його тривала дія. Уявіть, ви посипали ділянку восени, і протягом 5-8 місяців чорнозем поступово отримує усі необхідні поживні речовини. Навесні саджанці отримають рівномірне підживлення, що значно поліпшить їхній ріст та урожайність. Крім того, вони будуть рости сильнішими та стійкішими до хвороб.

Експерти розповіли про спосіб використання кісткового борошна на ділянці замість золи та гною
Городники розповіли, чому ділянку перед зимою варто посипати фосфоазотиною

Ще один важливий момент — кісткове борошно не накопичує в овочах нітрати, як це буває при використанні гною чи пташиного посліду. Воно безпечне для рослин і людей, тому його можна застосовувати навіть безпосередньо перед збором врожаю, не переживаючи за якість овочів.

Якщо у вас на ділянці кислий ґрунт, то краще обрати знежирене кісткове борошно, яке допоможе зменшити кислотність та покращити умови для росту рослин. А ось звичайне кісткове борошно стане чудовим вибором для більш нейтральних ґрунтів.

Популярне

Подібні новини