Одна ложка цього засобу і декабрист буде довго та пишно цвісти всю зиму: жоден бутон не зав’яне і не опаде

Взимку квіти на підвіконні — справжній скарб та оаза. Вони милують око, прикрашають оселю та трішки урізноманітнюють холодні будні. Декабрист — без сумніву найпрекрасніша рослина у цей період.

Декабрист або шлюмбергера – це справжня прикраса зимових підвіконь. Коли більшість рослин уже відпочивають, він починає розквітати. Його яскраві квіти, що нагадують тропічні суцвіття, здатні оживити будь-який інтер’єр і додати атмосфері свята навіть у найхолодніші дні. Але, щоб декабрист довго і пишно цвів, йому потрібна особлива увага. Одним із найдієвіших секретів догляду за цією рослиною є підживлення розчином перекисом.

Експерти розповіли, яким добривом найкраще підгодувати декабрист взимку для цвітіння
Експерти розповіли, чим правильно підживлювати декабрист

Перекис водню – це не лише засіб для дезінфекції, який ми часто використовуємо у повсякденному житті, а й справжня панацея для декабриста. Цей засіб допомагає рослині активізувати ріст, насичує її киснем та навіть запобігає розвитку гнилі. Після поливу або обприскування розчином декабрист буквально оживає на очах, швидко йде в ріст і готується до рясного цвітіння.

Чому саме цей засіб так подобається декабристу? Секрет у тому, що він дуже ніжний у своїх потребах, адже його коренева система досить слабка і чутлива. Використання звичайних добрив може легко призвести до передозування і нашкодити рослині, тоді як перекис водню діє м’яко і безпечно. Передозування цим засобом практично неможливе, а ефект від нього відчувається одразу: земля стає більш дихаючою, кисень проникає глибше, і рослина краще засвоює корисні речовини з ґрунту.

Експерти розповіли, яким добривом найкраще підгодувати декабрист взимку для цвітіння
Експерти розповіли, чим правильно підживлювати декабрист

Приготувати підживлення дуже просто. Для цього потрібно змішати півлітра води з чайною ложкою перекису водню. Але важливо пам’ятати, що добриво не підлягає зберіганню – його потрібно використовувати одразу після приготування. Це підживлення не лише підсилює цвітіння, а й діє як своєрідні ліки для декабриста: допомагає йому протистояти бактеріальним захворюванням, які можуть призвести до гнилі.

Популярне

Подібні новини