Спробувала кожен з них і не знаю, який кращий: 4 перевірені методи боротьби з фітофторою на городі

Фітофтороз — небажаний гість на будь-якому городі і кожен дачник знає, що в цим "явищем" не потрібно гратися, а діяти миттєво і застосовувати всі можливі засоби.

Фітофтороз – справжній ворог кожного городника. Ви посадили помідори, чекаєте на великий урожай, а раптом на листі з’являються коричневі плями, плоди починають чорніти – і от, ваша праця може піти нанівець. Та не біда! Є кілька перевірених способів, як дати цьому “монстру” відсіч. Тож, давайте поговоримо про методи боротьби з фітофторозом, і редакція сайту Добрі новини обіцяє, що це буде не лише корисно, але й весело!

Найперше, що потрібно зробити – це зосередитися на профілактиці. Адже, як кажуть, краще попередити хворобу, ніж лікувати її. Тому перший крок – здоровий ґрунт і міцні рослини. Пересаджуйте розсаду, коли вона ще молода й сильна, на відстані, щоб кожній рослинці вистачало повітря. Це допоможе уникнути застою вологи, що так подобається фітофторі. А ще можна розпочати свої атаки з підгодівлі ґрунту. Наприклад, використовувати попіл або розчини мідного купоросу. Фітофтороз не любить, коли городники йому підсипають такі сюрпризи!

4 перевірені методи боротьби з фітофторозом
4 перевірені методи боротьби з фітофторозом

Далі на сцену виходять наші вірні друзі — домашні засоби. Знаєте, що може зробити вашу городину “непід’ємною” для цієї підступної хвороби? Кефір! Так-так, звичайний кефір або кисляк у поєднанні з водою створює магічний розчин, яким можна обприскувати ваші рослини. Фітофтороз не витримує цієї комбінації, і зникає швидше, ніж встигнете сказати “біфідобактерії”. А ще чесно кажучи, це досить веселий спосіб – уявіть, як ви обприскуєте помідори кисломолочними продуктами!

Для тих, хто хоче влаштувати справжню “хімію на кухні”, є ще одна цікава тактика – йод і вода. Цей антисептичний коктейль так само добре працює проти фітофторозу, як і проти подряпин! Просто розведіть декілька крапель йоду у відрі води й обприскайте уражені рослини. Від такого зненацького нападу фітофтора точно втече з вашого городу, залишивши врожай у безпеці.

4 перевірені методи боротьби з фітофторозом
4 перевірені методи боротьби з фітофторозом

Ще один надійний варіант – це народний “партизанський” метод із часником. Фітофтороз боїться часнику, як вампіри бояться денного світла. Просто приготуйте настій з подрібненого часнику й води, дайте йому настоятися пару днів, а потім обприскайте свої рослини. До речі, цей запах може ще й комарів відлякувати, тож тут ви вбиваєте двох зайців!

Популярне

Подібні новини