74-річна сусідка Галя порадила копійчаний засіб, який відмиє вікна без розводів – ефект просто фантастичний!

Віконне скло – це та поверхня, яка зазвичай дуже швидко забруднюється. Однак існує доволі простий засіб з доступних інгредієнтів, що допоможе підтримувати скло в чистоті, не залишаючи розводів.

Безперечно, у багатьох магазинах можна придбати спеціальні засоби для очищення вікон. Однак навіщо витрачати зайві кошти, якщо можна власноруч приготувати ефективний домашній розчин, який за лічені хвилини дозволить помити вікна без розводів?

Крім того, фахівці зазначають, що цей розчин, який не містить у своєму складі аміаку, є одним із найкращих способів забезпечити кришталеву чистоту вікон без неприємних слідів.

Інструкція з приготування домашнього розчину для миття вікон без розводів

Можливо, це здасться незвичним, проте оцет є одним із найефективніших природних засобів для очищення скла. Він чудово справляється з видаленням забруднень та плям від води, не залишаючи при цьому слідів або розводів.

Миття вікон за допомогою оцту – перевірений роками спосіб, і на це є суттєві підстави. Зокрема, білий оцет містить кислотний склад, який ефективно руйнує плівку, що зазвичай накопичується на вікнах.

Експерти зазначають, що оцет випаровується рівномірно та швидко, тому не залишає після себе липких слідів, як це часто трапляється з багатьма купленими в магазині засобами для чищення, які зазвичай містять віск.

Ці 3 інгредієнта допомагають з легкістю прибрати наліт на вікнах
Ці 3 інгредієнта допомагають з легкістю прибрати наліт на вікнах

Також доцільно додавати мийний засіб у домашній розчин, адже його формула ефективно видаляє стійкий бруд, що допоможе усунути будь-які складні плями.

Ще один варіант – застосування медичного спирту, який не залишає розводів і чудово видаляє забруднення на склі, наприклад, відбитки пальців або інші стійкі плями.

Як правильно мити вікна

Спершу варто видалити пил навколо вікна і самого скла, а після цього протерти його сухою серветкою з мікрофібри. Далі слід скористатися теплою мильною водою для очищення віконних рам за допомогою чистої сухої серветки.

Після підготовки вікон потрібно змішати всі три вищезазначені компоненти, перелити отриманий розчин у пляшку з пульверизатором і розпилити цей розчин на серветку з мікрофібри, а не на саме вікно (це допоможе уникнути появи смуг).

Далі скло необхідно протирати зверху вниз, здійснюючи зигзагоподібні рухи. Коли миття завершено, слід витерти скло сухою серветкою з мікрофібри, щоб прибрати всі залишки.

Популярне

Подібні новини