Дізналася про це тільки 3 дні тому! Хитрощі, як зберігати цибулю в квартирі, щоб вона лежала всю зиму

Якщо неправильно зберігати цибулини, то вони швидко почнуть гнити або проростати. Дізнайтеся про способи зберігання цибулі в квартирі, які допоможуть вам зберегти її свіжість протягом року.

Цибуля – це один із найголовніших овочів на столі практично кожного з нас протягом усього зимового періоду. Тому, якщо ви врахуєте декілька дуже важливих моментів, вона зможе пролежати у квартирі аж до самої весни.

Після викопування цибулин їх необхідно залишити на грядці для попереднього підсушування. Потім варто помістити їх у добре провітрюване приміщення на додаткові 1-2 тижні для повного просушування. Однак, якщо ви плануєте купувати овочі в магазині, тоді ці етапи можна сміливо оминути.

Для тривалого зберігання найкраще обирати цибулини середнього розміру (діаметр 3-5 см), з щільним, рівним і неушкодженим лушпинням. Слід уникати тих, що мають зелені паростки, білий наліт або вже почали проростати. Також, звичайно, не варто купувати та зберігати цибулини, на яких є ознаки цвілі.

Якщо є така можливість, то цибулини радять виносити на сонячне світло, оскільки ультрафіолет здатний вбити різноманітні хвороботворні бактерії, які можуть розвинутися на поверхні. Фахівці відзначають, що зазвичай термін зберігання багато в чому залежить саме від сорту. Відтак, пізні сорти зберігаються краще за все – іноді вони не втрачають своєї свіжості аж до травня.

З цими перевіреними роками порадами цибуля пролежить у квартирі аж до самої весни – навіть запаху не буде!
З цими перевіреними роками порадами цибуля пролежить у квартирі аж до самої весни – навіть запаху не буде!

Для зберігання добре просушених цибулин рекомендують використовувати ящики, перфоровані коробки, тканинні або паперові мішечки, поліпропіленові овочеві сітки або плетені кошики. Але запаси не слід пакувати герметично, оскільки вони можуть бути заражені пліснявою і в результаті згниють.

Також зверніть увагу, що для тривалого зберігання холодильник в жодному разі не підходить. Це в першу чергу пояснюється тим, що він має підвищену вологість, яка, як відомо, здатна спричинити появу плісняви чи гниття шийки цибулини.

Для того, щоб зберігати цибулю в квартирі, найкраще підтримувати температуру в межах від +18 до +22 ℃. При цьому важливо стежити за вологістю, яка повинна становити 60-70%. Цибулю можна розміщувати на утепленій лоджії, верхніх полицях, під ліжком чи у коморі.

Популярне

Подібні новини