Змішала ці 2 інгредієнта – і ванна стала білішою за сніг: від жовтизни та іржі і сліду не залишилося

Незалежно від якості матеріалу, з якого виготовлено сантехніку, згодом на ньому утворюється жовтий наліт. Однак жовтій ванні можна легко та швидко повернути колишню білизну навіть у домашніх умовах.

Розповідаємо далі в матеріалі, як без зайвих зусиль очистити ванну від жовтого нальоту та іржі. Сантехніка стане сліпуче білою, а виручить простий, але ефективний та “потужний” засіб.

За словами експертів, для приготування потужного складу потрібно взяти будь-яку ємність, яка має кришку з великими отворами. Наприклад, порожню стару банку від очищувального порошку.

Потім слід всипати туди 350 грамів звичайного прального порошку і додати 20 грамів борної кислоти. Все добре перемішати та приступити до чищення.

Для початку потрібно промити ванну гарячою водою. Потім взяти 100 грамів отриманої суміші та засипати її в злив для профілактики засмічення. Після цього суміш потрібно розподілити по всіх стінках ванни і залишити на 20 хвилин.

Ці 2 доступні інгредієнта без зайвих зусиль відмиють ванну від жовтизни та іржі
Ці 2 доступні інгредієнта без зайвих зусиль відмиють ванну від жовтизни та іржі

Потім потрібно взяти щітку або серветку, що нагадує металевий скребок, і зчистити всю іржу та наліт. Після чищення відразу включити напір гарячої води та пролити нею злив, а потім обполоснути стінки ванни.

Окрім того, досвідчені господині також чистять ванну за допомогою рідкого господарського мила та картоплини. Для цього потрібно розрізати картопляну бульбу навпіл і занурити в мило. Потім потерти нею плями іржі.

Поради:

Краще за все прибирати жовтизну спершу за допомогою щадних засобів, щоб не погіршити ситуацію. Однак, коли ці способи не приносять бажаного результату і не допомагають позбутися жовтого нальоту, рекомендується вдатися до більш агресивних засобів. Але спочатку їх необхідно застосувати на невеликій ділянці ванни, щоб зрозуміти, якою буде реакція покриття на склад.

Перед тим як приступити до миття сантехніки, потрібно відчинити двері кімнати та використовувати засоби захисту. Обов’язковим є використання респіратора та захисних рукавичок.

Популярне

Подібні новини