Усього 2 дії – і з вікон більше не дме: протяги навіть лютою зимою не потурбують. Дієвий лайфхак!

Теплота в будинку чи квартирі забезпечує комфорт, затишок та відмінне самопочуття. Для підтримки оптимальної температури квартири опалюються батареями, підлогами, обігрівачами тощо.

При цьому всьому дуже важливо, щоб тепло зберігалося. Як показує практика, тепло найчастіше йде через вікна. Якщо ж зайнятися їх утепленням, то можна буде сприяти покращенню умов проживання у зимовий сезон. Саме тому варто знати, чим утеплити вікна та як це правильно зробити. Які із способів є найбільш простими та бюджетними?

Протяги у квартирі починають з’являтися вже восени, коли на вулиці спостерігаються перші похолодання. Через це у приміщеннях швидко стає холодно, проте не поспішайте купувати новий обігрівач, адже вирішити проблему можна інакше.

Зазвичай для усунення протягів використовують герметик, однак такий засіб довго сохне, неприємно пахне, тому краще скористатися малярським скотчем. Перед використанням клейкої стрічки обов’язково необхідно знежирити поверхню віконних рам, інакше вона надійно не закріпиться.

Для усунення протягів використовуйте широкий малярський скотч, адже він краще триматиметься. При наклеюванні уникайте потрапляння під стрічку пилу та повітря.

Після цих 2-х простих дій з вікон більше не дме – впоралась навіть без монтажних пін та герметиків
Після цих 2-х простих дій з вікон більше не дме – впоралась навіть без монтажних пін та герметиків

Після цього у квартирі вже стане тепло, проте, як зазначають фахівці, посилити ефект можливо завдяки щільним шторам. Така деталь інтер’єру дозволить не лише уникнути появи протягів, але й прикрасити будь-яке приміщення.

Ідеальним варіантом стануть багатошарові штори, щільність яких ви зможете регулювати самостійно. Такий текстильний виріб буде більш економічним, ніж варіант із покупкою обігрівача.

Таким чином, такі дві прості та досить бюджетні дії допоможуть вам без зайвих зусиль захистити вікна від протягів та насолоджуватися теплом у приміщенні під час холодного осіннього та зимового періоду.

Порада:

Уже навесні малярський скотч можна легко прибрати, адже клейка стрічка не залишає жодних слідів на поверхнях. Однак не намагайтеся замінити такий скотч на звичайний.

Популярне

Подібні новини