Гортензія росте пишною та гарною щороку: восени для підживлення кущиків використовую 2 ст. л. цього добрива

Гортензія є яскравим представником квіткової культури, що може стати справжньою окрасою для практично кожної присадибної ділянки, якщо, звичайно, ви створите для неї всі необхідні умови.

Розповідаємо далі в матеріалі, чим саме можна підживити гортензії восени, щоб ваш сад завжди буяв неймовірно красивим та пишним цвітом цих прекрасних квітів.

Протягом усього літа гортензії цвіли, віддали багато сил, і саме тому завдання кожного дачника восени – допомогти їм підготуватися до зими. Досвідчені агрономи стверджують, що на початку осені рослини потребують фосфору та кальцію. Завдяки цим двом корисним елементам дуже добре розвивається коріння, підвищується зимостійкість, зупиняється зростання молодих пагонів, а також прискорюється визрівання кори.

Перше осіннє підживлення рекомендується проводити на початку вересня, тоді як друге – після здійснення обрізки. Остання підгодівля зазвичай збігається з початком листопада.

При виборі добрива необхідно пам’ятати, що від азотного підживлення потрібно було відмовитися ще в серпні. Зола теж не використовується, тому що лужне середовище, яке вона створює, не підходить для гортензій.

Восени гортензію підгодовую виключно лише цими чудо засобами
Восени гортензію підгодовую виключно лише цими чудо засобами

Для початку необхідно добре полити кущі – одне відро під кущик. Потім розвести в десятилітровому відрі води 10 грамів монофосфату калію. Використовувати шляхом обприскування або поливу під кущ.

Також як добрива може використовуватися суперфосфат (2 столові ложки) і сульфат калію (2 столові ложки). Препарати розсипати під дорослі кущі, розпушити. Знову полити. Поливати і розсипати добрива необхідно за 10-15 сантиметрів від основи куща.

Таким чином, підготовлений та удобрений восени чагарник здатний дуже добре перенести зимовий період та навесні стрімко відновитися. Тому вчасно внесені всі потрібні елементи сприяють утворенню багатьох квітконосів та тривалому цвітінню, тоді як помилки у термінах чи складі добрив можуть послабити цей багаторічник.

Поради:

Зміцнити імунітет гортензій можна за допомогою вітамінного комплексу “Аміносил”. Крім того, можна використовувати спеціалізовані добрива – “Фертіка”, “Бона Форте”, “Грін Ворлд”.

Популярне

Подібні новини