Ніколи не купую в магазині ці 6 продуктів, бо це “гроші на вітер”: свекруха навчила мене, а я – вас

Сьогодні ми підібрали кілька товарів, які точно не варто купувати, принаймні з економічної точки зору. Багато з них просто марні, а отже, ви викинете гроші на вітер.

Апельсиновий сік

Пам’ятаєте, як в американських фільмах вся сім’я починає свій день зі склянки апельсинового соку? Насправді так краще не робити, і не тільки тому, що пити сік на голодний шлунок — не найкраща ідея. Справа в самому соку. Одне — вживати натуральний щойно вичавлений напій, інше — відновлений сік, який готують із додаванням великої кількості цукру та ароматичних добавок. Такий напій не найкорисніший, а вітамінів у ньому майже немає. Краще з’їсти один апельсин — і корисніше, і дешевше.

Готові салати

Зазвичай вони продаються у відділах із готовими стравами. Що в них поганого? Є кілька важливих моментів. По-перше, ціна: якщо порахувати вартість інгредієнтів окремо, може виявитися, що ціна готового салату дуже завищена. По-друге, якість: багато виробників додають у готові салати зіпсовані або старі продукти. Якщо овочевий салат, заправлений олією, не є особливо небезпечним, то закуски з м’ясом або рибою, особливо з майонезом, точно не найкращий вибір.

Овочі та фрукти у вакуумі

Найчастіше вони продаються вже підготовленими: помитими, очищеними, а іноді й відвареними, наприклад, буряк чи морква. Це зручно, але ціна за таку зручність справді дуже висока. Двісті грамів помитої та відвареної картоплі можуть коштувати стільки ж, скільки два-три кілограми сирої. Ще один момент: краще не купувати відварені овочі у такому вигляді, адже після придбання ви вже не будете піддавати їх термічній обробці, а отже, ймовірність з’їсти парочку мікробів зберігається.

Експерти розповіли, які продукти не варто купувати в магазині
Експерти розповіли, які продукти не варто купувати в магазині

Кава “3 в 1”

Багато хто любить такий напій: він смачний, солодкий і легко заварюється. Достатньо просто залити окропом і розмішати. Проте вживати його небажано. По-перше, від кави там тільки назва. По-друге, в одному пакетику дуже багато цукру. Основна проблема — добавки у складі, які надають каві вершковий або шоколадний смак. Насправді кава корисна, але тільки натуральна. Якщо хочете покращити її смак, додайте молоко або спеції.

Тертий сир

Як і у випадку з овочами у вакуумі, тертий сир — це зручно, але ціна такого продукту серйозно завищена. Ще одна причина відмовитися від покупки — якість такого сиру. Він може бути старим, обвітреним або з терміном придатності, що закінчується. І взагалі, хто знає, чи дійсно в упаковці сир тієї марки, яка вказана.

Спеції у меленому вигляді

Спеції є на кухні у кожної господині. Це зручний спосіб покращити смак страв. Але чи варто їх купувати у меленому вигляді? Наприклад, всі види перців — білий, червоний і чорний — краще купити у вигляді горошин, перемолоти та змішати самостійно. Так вдасться досягти відмінного смаку. У пакетиках часто можна зустріти гречане лушпиння, консерванти або пелюстки рослин замість дорогих приправ.

Популярне

Подібні новини