Кидаю клубок ниток у пральну машину і одяг чистий, як у рекламі: секрет, який передала мені прабабуся

За статистикою, на два кілограми брудної білизни в середньому припадає від 40 до 80 грамів як розчинних, так і нерозчинних у воді забруднень різного складу.

Якість прання залежить від того, яку їхню частину вдається видалити з поверхні тканини. Сучасні пральні машини постійно удосконалюються: виробники додають нові технології та режими прання. Проте старі бабусині секрети все ще залишаються актуальними і можуть зіграти не останню роль у битві за чистоту.

Наприклад, чи знаєте ви, навіщо класти клубок ниток у пральну машину? Це старий і досить корисний спосіб, про який ми докладніше розповімо вам.

Для поліпшення якості прання візьміть кілька старих клубків ниток, які не шкода використати для цього. Важливо, щоб нитки були вовняними. Зробіть з них щільні клубки, такі, щоб у процесі прання вони не розпалися. Кожен клубок помістіть у капронову панчоху або старі колготки, затягніть краї панчохи нитками, щоб клубок був міцно зафіксований всередині.

Господині розповіли, навіщо класти в пралку клубок ниток
Господині розповіли, навіщо класти в пралку клубок ниток

Для чого це потрібно? Отриманий саморобний аналог кульок для прання у процесі обертання барабана пральної машини буде вдарятися об поверхню одягу, вибиваючи з нього бруд і не дозволяючи білизні злипатися при повному завантаженні барабана. Іноді для цієї мети використовують тенісні м’ячики, особливо для прання пуховиків, але кульки з ниток мають свої особливі переваги.

В процесі прання вони, наче магнітом, притягують до себе безліч ворсинок та іншого дрібного сміття, роблячи білизну м’якшою. До того ж, перед тим як замотати клубок у панчоху, можна капнути на нього кілька крапель улюбленої ефірної олії, таким чином надавши речам аромат без використання кондиціонера.

Як бачите, якість прання залежить не тільки від пральної машини. Незважаючи на те, що ручне прання одягу стає відлунням минулого, не варто забувати про маленькі бабусині секрети.

Популярне

Подібні новини