Моя кухня була, як після Мамая, але 200 грамів солі все змінили: 5 хитрощів для ідеальної чистоти

Ми знаємо про користь солі, особливо гімалайської та йодованої, але вона може принести нам чималу користь і в побуті. Ось кілька проблем, з якими сіль легко впорається.

Щоб ваші металеві та мельхіорові вироби засяяли, приготуйте суміш з борошна, солі та оцту. Просто протріть нею виріб, і він знову виглядатиме як новий.

Розбите яйце на підлозі — це завжди неприємність. Однак, сіль стане вашим рятівником. Насипте сіль на яйце, почекайте кілька хвилин, і вона вбере білок і жовток, після чого ви зможете легко прибрати їх серветкою.

Губки для миття посуду потребують регулярної дезінфекції. Для цього покладіть їх у воду з сіллю, потім відіжміть і висушіть. Це допоможе знищити бактерії та продовжити термін служби губок.

Якщо ви пролили рідину на килим або диван, не панікуйте. Втирайте в пляму сіль і додайте дві-три столові ложки оцту. Після цього потріть суміш і зачекайте — пляма зникне.

Експерти розповіли про використання солі для побутових справ
Експерти розповіли про використання солі для побутових справ

Для очищення раковини, особливо на кухні, засипте в неї сіль і залийте окропом. Через кілька секунд ви помітите, що вода чудово проходить, а забруднення усунуто.

Після приготування риби у духовці може залишитися неприємний запах. Натріть внутрішню частину духовки пастою з солі та кориці, увімкніть її на кілька хвилин, і запах зникне.

Часом у чашках з’являються розводи від кави або чаю, які важко відмити. Спробуйте натерти внутрішню частину чашки сіллю перед миттям — і вона знову засяє.

Спробуйте скористатися нашими лайфхаками, та самі побачите, наскільки простішим стане ваше життя.

Популярне

Подібні новини