Кум-маляр назвав 3 дієві способи, завдяки яким можна легко зняти старі шпалери зі стін – результат здивує

Під час ремонту багато хто стикається з таким важливим завданням, як зняття старих шпалер. Дізнайтеся, як легко та швидко можна зняти старі шпалери, використовуючи 3 перевірені способи.

Дієві способи, які допоможуть зняти шпалери зі стін

Досвідчені маляри зазначають, що спеціальні ефективні способи здатні значно спростити процес зняття старої обробки. Вони справді допомагають зекономити такі важливі сили та час і, що головне, уникнути будь-яких пошкоджень стін. Тому доволі широкою популярністю користуються наступні способи зняття шпалер зі стін.

Розмочування

У теплій воді необхідно розчинити трішечки прального порошку чи мийного засобу, призначеного для миття посуду. Далі, використовуючи пульверизатор, слід щедро змочити поверхню та дати час покриттю добре просочитися засобом чи водою. Для того щоб підчепити розмоклі шматочки покриття, рекомендується скористатися шпателем та дуже обережно зняти їх зі стіни.

Паровий спосіб

На стіну потрібно направити струмінь пари з парогенератора. Таким чином пара допоможе розм’якшити клей, і шпалери доволі легко зможуть відстати від стіни.

Ці 3 ефективні способи неодмінно допоможуть вам легко і швидко зняти старі шпалери зі стін: дієвий лайфхак!
Ці 3 ефективні способи неодмінно допоможуть вам легко і швидко зняти старі шпалери зі стін: дієвий лайфхак!

Механічний метод

Для такого способу радять скористатися перфорованим валиком. Зокрема, ним слід покатати по поверхні, щоб створити велику кількість отворів. Такий маленький хитрий трюк допоможе волозі якомога краще проникнути під саме покриття та полегшити процес його зняття. Для того щоб зішкрібати рештки оздоблення, варто застосувати шпатель, а особливо він є чудовим помічником у доволі важкодоступних місцях.

Рекомендації

Зняття старих шпалер радять починати з верхнього кута кімнати. Також не слід забувати, що певні види матеріалів можуть зніматися набагато важче, ніж будь-які інші. Тому варто не поспішати, щоб уникнути пошкодження стіни.

Крім того, потрібно бути дуже акуратними з електричними вимикачами та розетками. У зв’язку з цим слід вимкнути електрику та обережно працювати навколо них. Також після завершення зняття старих шпалер необхідно ретельно очистити стіну від будь-яких залишків клею.

Популярне

Подібні новини