Гній більше не купую – перемелюю це лушпиння і розкидаю по грядках: урожай високої якості забезпечено

Багато городників мріє про те, щоб побачити у себе ґрунт, що матиме насичений чорний колір і, щоб рослини чудово росли і завжди приносили рясний урожай – без пестицидів, нітратів тощо. Чи реально це?

Кожен городник мріє покращити родючі властивості ґрунту на городі, і це цілком нормальне явище. Для того щоб підвищити врожайність плодоовочевих культур, зовсім не обов’язково везти самоскид чорнозему. Всі необхідні засоби для цього знайдуться у кожного дачника на городі або в побуті. Розповідаємо далі в матеріалі, як зробити ґрунт м’яким та значно збільшити його родючість.

Щоб заповнити ґрунтові ресурси та покращити їх родючість, зовсім не обов’язково витрачати величезні гроші на гній. Деякі відходи, які ми утилізуємо без сорому, можуть чудово замінити органіку.

Досвідчені агрономи розповіли, як удобрити збіднілий ґрунт, щоб наступного року отримати рекордний урожай. Знадобиться лише два компоненти.

Перший інгредієнт – лушпиння соняшника. У ньому міститься величезна кількість целюлози, а також макро- та мікроелементів, які позитивно впливають на якість ґрунту.

Розкидаю це перемелене лушпиння по грядках – урожай наступного року буде, хоч сусідам роздавай!
Розкидаю це перемелене лушпиння по грядках – урожай наступного року буде, хоч сусідам роздавай!

Другий інгредієнт – яєчна шкаралупа. У ній міститься необхідний для розвитку рослин кальцій. Крім того, шкаралупа відмінно розпушує ґрунт, роблячи його ідеальним.

Щоб застосувати підживлення, компоненти слід подрібнити до стану порошку. Отриману суміш вносять восени і навесні під перекопування з розрахунку 2 столові ложки на квадратний метр землі.

Таким чином, як ви могли вже зрозуміти, підвищити родючість ґрунту без витрати величезних коштів на гній цілком реально. Тому цей простий, але ефективний спосіб варто взяти собі на замітку кожному городнику, щоб завжди збирати та насолоджуватися врожаями виключно високої якості.

Порада:

Таке добриво добре застосовувати і в період вегетації. Для цього п’ять ложок суміші розводять у відрі води та поливають рослини.

Популярне

Подібні новини