12 грамів на 10 літрів – і наступного сезону полуниця завалить ягодами: виростуть великими і солодкими

Полуниця вимоглива до догляду і не терпить недбалого відношення, а врожай наступного року закладає в поточному, так що осіннє підживлення має величезне значення.

Полуниця – це досить ніжна та чутлива до перепадів температур рослина, тому холодні осінь та зима є складним періодом для рослин. Щоб наступного сезону не залишитися без урожаю, необхідно правильно підготувати рослини до зими. Догляд за ремонтантною полуницею восени і за звичайною теж буде полягати не тільки в обрізанні, перекопуванні та обробці від хвороб, але й у підживленні.

Підживлення полуниці восени – це невід’ємна частина догляду за культурою. Найважливішою з усіх підживлень по праву вважається саме осіннє, оскільки воно безпосередньо визначає розвиток, плодоношення та здоров’я кущів наступного року.

Розповідаємо далі в матеріалі, коли і чим треба підгодувати полуницю у вересні, щоб у наступному сезоні вона порадувала максимально рясним урожаєм. Ягоди виростуть великими та солодкими.

Як роз’яснили досвідчені агрономи, на початку осені полуниця особливо потребує добрива. У вересні не слід вносити азотні підживлення, тому що вони дадуть зростання надлишкової зеленої маси, і ягоди будуть водянистими.

Після такого підживлення полуниці у вересні в наступному сезоні урожай доведеться збирати цілими відрами
Після такого підживлення полуниці у вересні в наступному сезоні урожай доведеться збирати цілими відрами

Експерти наголосили, що восени полуниці потрібне калійне добриво. Для приготування підживлення достатньо залити 12 грамів сульфату калію 10 літрами води і добре перемішати. Отриманим розчином слід полити кущі під корінь.

Фахівці також зазначили, що восени важливо прибрати у полуниці солом’яну мульчу, інакше вона перешкоджатиме прогріву ґрунту, вбиранню води і призводитиме до гниття коренів.

Крім того, у вересні необхідно провести обрізання жовтого, пошкодженого і сухого листя. Зелене листя прибирати не варто, його обрізають лише навесні. В іншому випадку можна відсунути закладку плодових бруньок.

Порада:

Досвідчені дачники восени підгодовують полуницю калімагнезією з розрахунку 12 грамів засобу на 10 літрів води. Магній, який міститься у складі добрива, посилює засвоєння калію. Хлористий калій вносити небажано: до добрив, що містять хлор, полуниця чутлива.

Популярне

Подібні новини