Засипаю 100 г цього інгредієнта у відсік для порошку – цвіль і накип у пральній машині зникають вмить

Пральна машина є незамінним побутовим помічником, але для довготривалої та безперебійної роботи їй необхідний систематичний догляд. Дізнайтеся, як прибрати накип і цвіль у пральній машині.

Сода

Сода є простим і дієвим засобом, за допомогою якого можна легко почистити пральну машину. Вона ефективно бореться з накипом, цвіллю та неприємним запахом. Але фахівці рекомендують користуватися кальцинованою содою, адже в ній міститься більша кількість лугу, що в результаті покращує її ефективність.

Для цього способу необхідно взяти сто грамів кальцинованої чи двісті грамів звичайної харчової соди і засипати її у відсік, призначений для порошку. Після цього слід запустити пральну машину без білизни при температурі 40-60 градусів приблизно на 30-40 хвилинок.

Далі, через 20 хвилинок машину варто поставити на паузу і залишити на дві-три годинки. Після завершення цього часу потрібно закінчити цикл прання.

Оцет

Оцет є ще одним недорогим і ефективним засобом для того, щоб очистити пральну машину. Він також чудово видаляє забруднення, накип та неприємні аромати.

Для цього методу слід вилити 200 мілілітрів 9% оцту у відсік для кондиціонера. Після цього машину потрібно запустити при найбільшій температурі на максимальний цикл прання.

Простий трюк з цим кухонним інгредієнтом допоможе без зайвих зусиль очистити пральну машину від цвілі
Простий трюк з цим кухонним інгредієнтом допоможе без зайвих зусиль очистити пральну машину від цвілі

Далі, через 20 хвилинок машинку необхідно поставити на паузу і залишити на 1,5-2 годинки, а потім, після завершення прання, слід дуже ретельно промити дверцята та барабан, використовуючи теплу воду (це допоможе прибрати аромат оцту).

Оцет, сода та лимонна кислота

Ці три засоби здатні створити потужний засіб, який ідеально підійде для видалення накипу, бруду та цвілі.

У ста мілілітрах води необхідно змішати одну столову ложку звичайної соди й одну столову ложку лимонної кислоти. Отриману суміш слід вилити у відсік для кондиціонера, а двісті мілілітрів оцту вилити у барабан пральної машини та увімкнути при найбільшій температурі на максимальний цикл прання.

Далі через 20 хвилинок, потрібно поставити на паузу і залишити на дві годинки, а потім завершити цикл прання. Після цього треба промити гумові частинки машини, використовуючи розчин з оцту і води.

Популярне

Подібні новини