Беремо оцет і ще один компонент: як без мороки привести в порядок духовку – є один маленький нюанс

Духовка є незамінною для тих, хто любить кулінарію, дозволяючи втілювати найсміливіші ідеї. Однак, як і будь-який інший кухонний прилад, вона потребує регулярного й ретельного догляду та очищення.

Духова шафа – наша славна помічниця для приготування перших і других страв, випічки, різних десертів та інших різноманітних кулінарних шедеврів, яка, на жаль, дуже швидко забруднюється. Жир, бризки від страв, що готуються, залишають на ній негарні плями. Якщо не надати цьому значення, вони пригорають, і відмити їх стає все важче. Духовка набуває дуже неохайного вигляду, що явно не сприяє кулінарній творчості.

Розповідаємо далі в матеріалі, як не запустити ситуацію та повернути вашій духовці первозданний вигляд. Адже існує як мінімум один простий лайфхак, який допоможе привести в порядок духову шафу без особливих зусиль.

Ефективний засіб для очищення духовки

Для чищення духової шафи потрібні два компоненти, з яких вийде ефективний засіб. Ці компоненти зазвичай є в кожному будинку – сода та оцет.

У зручній мисці потрібно змішати 100 грамів соди та дві великі ложки води. Отриманим засобом потрібно змастити духовку всередині. Однак, важливо не торкатися нагрівальних елементів засобом для чищення.

Ці 2 доступні кухонні інгредієнти повернуть чистоту та блиск духової шафи – буде сяяти, як нова копійка
Ці 2 доступні кухонні інгредієнти повернуть чистоту та блиск духової шафи – буде сяяти, як нова копійка

Далі потрібно закрити духовку та залишити на ніч. Вранці перелити оцет і за допомогою розпилювача розподілити по поверхні духової шафи. Через п’ять хвилин можна приступати до видалення очищувальних компонентів.

За 8-12 годин розчин із содою пом’якшить жирові плями на поверхні духовки. Разом із содою оцет дозволить легко очистити духову шафу.

Як часто чистити духовку

Періодичне чищення духовки – дуже важливий захід, яким не можна нехтувати, якщо ви хочете якомога довше зберегти пристрій у робочому стані. Частота миття залежить від того, наскільки активно ви користуєтеся духовкою. Загальна рекомендація: очищати духовку один-два рази на місяць і щоразу після готування проводити поверхневе чищення від локальних забруднень. Це можна зробити звичайною водою.

Популярне

Подібні новини