Як назавжди прибрати міль: досвідчені господині дали пораду, яка допоможе прогнати шкідливих комах

Не кожне сусідство можна назвати приємним, але особливо негативні емоції викликає поява поруч комах, а саме молі, яка не тільки псує речі та продукти, а й викликає внутрішній дискомфорт.

Побачивши метелика, що літає по квартирі, не поспішайте засмучуватися – дрібних комах, на відміну від галасливих сусідів, які влаштовують потопи, є всі шанси виселити. Розповідаємо далі в матеріалі, як позбутися молі та зробити так, щоб вона не поверталася.

Не тільки килими, а й новий одяг можуть постраждати через міль. Від цих шкідливих комах не так просто позбутися, тому краще запобігти їх появі.

Однак все-таки є кілька геніальних способів, які допоможуть вирішити проблему раз і назавжди. По-перше, потрібно регулярно проводити генеральне прибирання та перепрати всі речі в гардеробі хоча б двічі на рік. Якщо є паровий відпарювач, тоді можна обробити вбрання ним, навіть не знімаючи з вішалок.

До речі, нові речі обов’язково потрібно випрати або обробити паром, перш ніж покласти їх у шафу. Адже личинки молі можуть жити в купленому одязі кілька місяців, а потрапивши до гардеробу, де тепло та темно, вони почуваються як у раю.

Простий, але геніальний спосіб допоможе назавжди прибрати міль – тепер пальто та шуба будуть у безпеці
Простий, але геніальний спосіб допоможе назавжди прибрати міль – тепер пальто та шуба будуть у безпеці

По-друге, міль боїться запаху лаванди, розмарину та чебрецю. Відтак можна піти легким шляхом і купити в магазині вже готові ароматичні саше. Однак набагато ефективніше зробити їх самостійно, тим більше це не займе багато часу.

Потрібно просто купити сухоцвіти цих трав і розкласти в шафі, і ви відразу побачите, що проблема з міллю вирішиться сама собою.

А ось стрічки від молі малоефективні, до того ж вони негарно виглядають в інтер’єрі, тому не варто витрачати на них гроші. Якщо ситуація з комахами стає критичною, тоді потрібно провести косметичний ремонт, щоб позбутися личинок молі.

Корисно знати:

Міль – це маленький білий або коричневий метелик, який псує вовняні речі та хутро – у шубах та светрах з’являються дірочки. Людей він не кусає і не переносить інфекцій, але харчується крупами, які після цього вже не можна їсти.

Популярне

Подібні новини