Завжди кладіть це в лунку при посадці полуниці восени у вересні, і ягід буде море! Дід Панас знає толк

Якщо наступного року ви хочете отримати щедрий врожай полуниці, то не час відпочивати. Розкриваємо перевірені городні хитрощі, які треба зробити у вересні.

Перед посадкою молодих саджанців полуниці необхідно вибрати відповідне місце і підготувати ґрунт. Для швидкого та ефективного укорінення полуниці важливо вмочувати коріння саджанця в спеціальну бовтанку і додавати добриво в лунки. У цій статті ми розповімо, як правильно висаджувати полуницю восени, щоб наступного року отримати багатий врожай ягід.

Для полуниці слід обирати рівну й освітлену ділянку, а найголовніше — щоб вона не була в низині і не затоплювалася під час дощів. Під час перекопування ґрунту необхідно прибирати коріння трав, щоб висаджувати полуницю на очищеному від бур’янів місці. Важливо також дотримуватися сівозміни — хорошими попередниками для полуниці будуть кріп, бобові, сидерати чи овес. Після томатів, перцю та картоплі висаджувати полуницю не рекомендується.

Перед посадкою саджанці потрібно підготувати: зібрати коріння та підрізати їх секатором, залишаючи приблизно 3-5 сантиметрів. Після цього потрібно вмочити коріння полуниці в спеціальну бовтанку з глини, що готується за таким рецептом: розводимо в пропорції один до одного коров’як з глиною, трохи розводимо водою до сметаноподібної консистенції і вмочуємо саджанець.

Городники розповіли, як правильно висаджувати полуницю восени
Городники розповіли, як правильно висаджувати полуницю восени

Таке добриво допоможе рослині краще укорінитися і запобігти хворобам коріння. Підготовлений саджанець потрібно висаджувати в підготовлений ґрунт, а в кожну лунку обов’язково насипати жменю деревної золи та жменю компосту. Компост — це натуральна органіка, яка допоможе рослині наростити кореневу масу та укорінитися перед зимівлею.

Деревна зола є джерелом фосфору, калію, магнію, сірки, заліза, бору та інших важливих для полуниці мікроелементів. Вони допоможуть рослині закласти квіткові бруньки на майбутній рік і легко перенести сильні морози взимку.

Варто також зазначити, що деревна зола розкислює ґрунт, що сприяє гарному росту полуниці на ґрунтах із рівнем pH від 5,5 до 6,5, і захищає рослину від кореневих шкідників.

Популярне

Подібні новини