У теплиці помідорів теж може бути багато! 5 найкращих сортів томатів: радують кількістю врожаю та смаком

Сьогодні ми розповімо про 5 найкращих сортів томатів, які точно стануть вашими фаворитами. Вони стійкі до хвороб і шкідників і забезпечать хорошу врожайність і смачні плоди.

Отже, перший сорт в нашій добірці називається Пародист. Це ранній сорт, який дачники рекомендують вирощувати як у теплицях, так і на відкритому ґрунті. Помідори цього сорту гарно зав’язуються і дають потужний врожай.

Другий сорт — Гігантська троянда. Це середньостиглий сорт, який дозріває за 100 днів від моменту появи сходів. Сорт невибагливий, стійкий до мозаїки, альтернаріозу та некрозу. Не потребує пасинкування та формування. Плоди трохи ребристі, щільні, соковиті та м’ясисті, з дуже солодким, цукристим смаком. Плоди переважно салатного типу, добре зберігаються та транспортуються.

Експерти назвали 5 накращих сортів томатів
Експерти назвали 5 накращих сортів томатів

Третій сорт — Янтарна Балтика. Це ранньостиглий томат, який можна збирати через 85 днів після появи сходів.

Сорт невибагливий, стійкий до низьких температур і фітофторозу. Він середньоврожайний, висотою до 50 сантиметрів, компактний, детермінантного типу, має потовщене стебло і не потребує пасинкування чи формування. Плоди виростають невеликі, але соковиті та солодкі.

Четвертий сорт — Каспар. Це ранньостиглий гібридний сорт, виведений голландськими селекціонерами. Він невибагливий, має прекрасну врожайність, тривале плодоношення і стійкість до грибкових хвороб. Кущі виростають низькорослі, детермінантного типу, не потребують формування чи пасинкування. М’якоть плодів дуже соковита, злегка кислувата, ідеальна для засолювання та консервації.

Експерти назвали 5 накращих сортів томатів
Експерти назвали 5 накращих сортів томатів

І останній, п’ятий сорт — Поцілунок герані. Це ранньостиглий томат, що дозріває за 100 днів після появи перших сходів. На китицях поступово з’являється багато зав’язей, плодоношення тривале, сорт стійкий до вершинної гнилі та несприятливих погодних умов. Кущі компактні, детермінантного типу, не потребують пасинкування. Плоди виростають невеликі, вагою 20-30 грамів, овальні або круглі, яскраво-червоні, з щільною шкіркою. Смак кисло-солодкий, плоди дуже ароматні.

Будь-який із цих сортів вам неодмінно сподобається!

Популярне

Подібні новини