Протираю цим барабан – і запаху вогкості та плісняви як не було: застосовую лише 1 засіб: маленька хитрість

Догляду з боку власника вимагає будь-яка побутова техніка, а пральна машина особливо, якщо вона знаходиться в постійному теплому і вологому приміщенні. Неприємні запахи з пральної машини не рідкість.

Розповідаємо далі в матеріалі, як прибрати неприємний запах у пральній машині за допомогою одного “копійчаного” засобу.

Пральній машині важливо забезпечити своєчасний догляд, адже після тривалої експлуатації багато хто помічає запах плісняви та вогкості від техніки. Проблема може виникнути навіть за дотримання всіх рекомендацій.

Вона виникає з низки різних причин. По-перше, через використання неякісного порошку засіб не повністю розчиняється. По-друге, якщо вчасно не очищати лоток, у ньому накопичуватимуться залишки порошку, що викликають неприємний запах.

Також непрохідність шлангів може призвести до застою води. У теплому та вологому мікрокліматі пральної машини дуже добре розмножуються різні бактерії та грибки, що викликають неприємні запахи.

Запах вогкості та пліснява в пральній машині не заведуться: 1 крапля цього засобу допоможе зберегти техніку
Запах вогкості та пліснява в пральній машині не заведуться: 1 крапля цього засобу допоможе зберегти техніку

Багато хто здійснює прання тільки при температурі 30-40 градусів, яка є оптимальною для розмноження різноманітної мікрофлори. Навіть режим самоочищення не може впоратися із проблемою.

У результаті може почати чорніти гума ущільнювача, а білизна після прання, замість свіжого аромату, набуває запаху болотної води. На щастя, проблему можна вирішити за допомогою простого засобу. Про нього розповіли досвідчені господині.

Зокрема, хлоргексидин – чудовий дезінфікуючий засіб. Його застосування не обмежується лише обробкою ран. Засіб може допомогти у боротьбі з неприємними запахами у пральній машині.

Просто обробіть барабан, лоток та ущільнювальні гумки хлоргексидином. Зручніше використовувати пляшечку з розпилювачем: направте “хоботок” у потрібне місце та розпорошіть препарат. Якщо засіб в іншій упаковці, тоді перелийте його в ємність із розпилювачем. Ваша білизна буде пахнути свіжістю. Тому такий простий лайфхак буде корисним практично для кожного будинку.

Популярне

Подібні новини