Кулінари заклеюють помідори пластирем: як дізналася, ледь не впала! До такого лайфхаку ніхто не додумався б

Один із відомих шеф-кухарів з США поділився цінним секретом, який допомагає зберігати помідори свіжими доволі довго. Ви будете здивовані, адже для цього трюку вам необхідний звичайний пластир.

Помідори є саме тими овочами, які здатні доволі стрімко псуватися на кухні. Відтак не встигаєш озирнутися, як доведеться відправити цей овоч до смітника.

Переважна більшість експертів сходиться на думці, що для зберігання помідорів холодильник у жодному разі не підходить. Буцімто термін придатності таким чином все рівно не збільшиться, а самі томати втратять свої смакові властивості.

Зазвичай їх радять зберігати при кімнатній температурі в дуже добре провітрюваному місці. Однак навіть за таких умов вони зможуть зберігатися свіжими не більше, ніж кілька днів, а особливо, коли вони вже абсолютно повністю дозріли.

Проте не спішіть засмучуватися, адже є декілька простих та дуже дієвих способів, котрі справді допомагають продовжити терміни зберігання помідорів.

Стало відомо, навіщо досвідчені кулінари заклеюють помідори пластирем – лайфхак, який неодмінно здивує
Стало відомо, навіщо досвідчені кулінари заклеюють помідори пластирем – лайфхак, який неодмінно здивує

Перш за все, якщо ви купуєте томати в магазинах, тоді слід звертати увагу на їх плодоніжку. Оскільки саме вона служить індикатором, який вказує, чи є овоч свіжим. Тому сміливо можете купувати помідори, якщо плодоніжка зеленого кольору та дуже добре прикріплена до м’якоті.

До того ж фахівці зазначають, що коли ви прийдете з крамниці додому, не поспішайте відривати плодоніжки. Адже вони забезпечують пружність та свіжість плодів. Якщо ви зірвете їх, тоді зможете побачити “оголений” пупок. Саме з нього виходитиме волога, і на цій ділянці активно розмножуватимуться шкідливі мікроорганізми.

Отже, ми нарешті дісталися до того самого лайфхаку з використанням пластиру. Цю хитрість запропонував американський шеф-кухар Джей Кенджі Лопес-Альт. Він просто наклеїв шматок пластиру на ту ділянку, де була зірвана плодоніжка. Це створює своєрідну перешкоду, через яку волога не зможе проникати, тож помідори залишатимуться свіжими і соковитими набагато довше.

Зі слів кухаря, цей дослід він здійснив з більш ніж 30 помідорами, але всі вони зберігали свою свіжість значно довше в порівнянні з тими, що не були заклеєні пластирем.

Популярне

Подібні новини