Ми все життя кладемо їжу в холодильник неправильно: ці факти від експертів змусять вас все переставити

Здавалося б, що може бути простіше, ніж покласти продукти до холодильника. Та виявилось, що все не так просто. Розповідаємо про хитрощі, які знають одиниці господинь.

Чи знаєте ви, що неправильно перекладати яйця, які ви купили у магазині, з упаковки у дверцятах холодильника? Для цього потрібно поміщати їх у спеціальні камери.

Експерт з Інституту безпеки харчових продуктів Австралії Мішель Баєвський розповіла про основні правила організації простору в нашому холодильнику. Виявляється, ми були неправі у багатьох речах, і це могло погано вплинути на наше живлення. Наприклад, ніколи не потрібно класти певні фрукти у холодильник, тому що наслідки можуть бути жахливими.

Вгорі холодильника – це місце, де ми можемо зберігати готові до вживання продукти. Важно тримати їх подалі від необроблених, що вимагають термічної обробки. Зберігати їх поряд заборонено. Виняток становлять фрукти та овочі, але це лише на деякий час.

Експерти розповіли про правила зберігання продуктів
Експерти розповіли про правила зберігання продуктів

Нижня полиця призначена для сирого м’яса, риби, птиці та м’ясного фаршу. Ці продукти краще зберігати у закритих коробках, якщо вони не запечатані. На думку дослідниці, це запобігатиме можливому поширенню бактерій, які можуть потрапити на сире м’ясо. Вони можуть легко проникнути в холодильник і заразити інші продукти.

Середина холодильника – це найтепліше місце, ідеально підходить для зберігання молока та молочних продуктів. Тримайте сир, йогурт, соуси, спеції та інші напої у верхній частині дверей. Овочі та фрукти, якщо у вас є два окремих відділення для них, повинні зберігатися окремо.

Якщо ж у вас немає такого відділення, переживайте, адже є лише один фрукт, який не можна зберігати в холодильнику – це яблука. Вони виділяють речовину, яка псує овочі та фрукти, що знаходяться поруч з ними.

Найзручніший спосіб їх зберігання – у щільно закритій сумці або просто покласти їх на чільне місце. Нижній відсік для овочів та фруктів повинен бути накритий паперовими рушниками, адже вони вбирають вологу і довше зберігають свіжі фрукти.

Популярне

Подібні новини