Господарі, тримайте на олівці: 2 дієві способи підсушити вологий підвал, про які не розкажуть будівельники

Щоб овочі довго зберігалися і не псувалися в льоху, важливо підтримувати там стабільну прохолодну температуру на рівні 3°C та сухість. Проте не завжди вдається вчасно навести лад в овочесховищі.

У холодні місяці року багато власників будинків стикаються з проблемою надмірної вологості в підвалах.

Є прості методи зменшити вологість у підвалі без капітального ремонту, навіть під час дощової осені чи холодної зими. Якщо на долівці підвалу з’являється вода, варто насипати шар гравію або піску товщиною близько 10 см.

Також ефективним є використання хлориду кальцію. Розмістіть скляні ємності, наповнені цією речовиною, вздовж стін підвалу на 24 години. Хлорид кальцію поглине вологу, після чого його можна висушити на сковороді та використати знову.

Ще один метод боротьби з вологістю – застосування глиняної цегли. Спершу цеглини нагрівають, а потім розставляють по кутках приміщення. Охолоджуючись, цегла вбиратиме вологу. Однак для помітного результату процедуру треба повторити декілька разів.

Експерти розповіли, як ефективно просушити підвал
Експерти розповіли, як ефективно просушити підвал

Якщо стіни підвалу вологі, їх можна захистити від плісняви розчином борної кислоти. Змішайте 20 мл кислоти з 1 л води та обробіть стіни й стелю. Також дієвим є 5% розчин мідного купоросу, особливо для цегляних поверхонь.

Щоб зберегти овочі в вологому підвалі, їх треба правильно зберігати. Коренеплоди можна тримати в ящиках з сухим піском або тирсою. Капусту краще підвішувати в сітках, щоб вона не торкалася інших овочів, або складати в ящики, пересипаючи крейдою.

Популярне

Подібні новини