Від запітнілих вікон врятує стара шкарпетка – і справа в “шляпі”. В чому до банального простий секрет?

Якщо на ваших шкарпетках з'явилися невеликі дірочки, не поспішайте викидати їх – ці речі можуть бути корисними. Дізнайтеся, для чого саме можна використовувати старі шкарпетки в автомобілі.

Водії зі стажем точно знають, що навіть старим шкарпеткам можна знайти застосування в автомобілі. Як виявилося, вони здатні допомогти вирішити як мінімум одну доволі актуальну проблему.

Старі шкарпетки можна використовувати не тільки для протирання поверхонь автомобіля від забруднень або пилу. Вони також сприяють зниженню рівня вологості в автомобільному салоні, що особливо важливо в період міжсезоння та зимових місяців.

Внаслідок підвищеної вологості на вулиці в салоні автомобіля починає запотівати скло. Це значно знижує видимість і може призвести до небезпечних ситуацій під час руху. Раніше для боротьби з цією проблемою водії використовували старі газети, але, на превеликий жаль, такий спосіб не завжди давав бажані результати.

Не поспішайте викидати старі шкарпетки – вони ще знадобляться вам: актуальний та корисний лайфхак для водіїв
Не поспішайте викидати старі шкарпетки – вони ще знадобляться вам: актуальний та корисний лайфхак для водіїв

Тому на сьогодні доволі непоганим і економним поглиначем вологи можуть стати старі шкарпетки. А ще краще буде, якщо ви наповните їх силікагелем. Такі дрібненькі кульки ви можете часто зустріти в коробках зі взуттям. Зокрема, силікагель має високу гігроскопічність, через це ефективно вбирає всю зайву вологу з повітря.

Отже, що саме вам необхідно зробити? Експерти рекомендують всього-на-всього наповнити шкарпетки силікагелем. Після цього їх необхідно залишити на килимку або сидінні авто. З часом він поглинатиме зайву вологу, запобігаючи утворенню запотівання на внутрішній стороні скла і виникненню конденсату.

Цей спосіб не тільки досить дієвий, але ще й є доступним, практичним та бюджетним. До того ж, повторно застосовуючи старі шкарпетки, ви також будете зменшувати кількість відходів.

Порада:

Якщо ви знайомі з проблемою примерзання двірників до скла взимку, ця ідея стане вам у нагоді. Щоб запобігти утворенню криги на щітках, просто надягніть на них старі шкарпетки. Однак важливо, щоб склоочисники не притискалися надто близько до лобового скла. В іншому випадку зі шкарпетками вони можуть примерзнути до скла, ускладнюючи завдання.

Популярне

Подібні новини