Моя картопля завдяки цим лайфхакам завжди “молода”: маленька хитрість, яка допоможе будь-якому сорту

Багато хто знає, що картопля має здатність "старіти", але це можна легко виправити, якщо дотримуватися всіх відповідних рекомендацій від експертів.

Омолодження картоплі – це чудовий спосіб продовжити життя улюбленого сорту та підвищити його врожайність. Щоб омолодити картоплю, потрібно скористатися одним із простих і перевірених методів.

Найефективніший – це вирощування картоплі з насіння. Так, це може звучати незвично, адже ми зазвичай використовуємо бульби для посадки, але насіння дає змогу позбутися накопичених хвороб і вірусів, які часто накопичуються в бульбах через роки вирощування. Спочатку необхідно зібрати насіння з квітучих рослин або придбати його в спеціалізованих магазинах. Посійте насіння у розсаду, потім пересадіть молоді рослини у відкритий ґрунт.

Як омолодити будь-який сорт картоплі
Як омолодити будь-який сорт картоплі

Інший метод – це регулярний відбір найздоровіших бульб для посадки. Щоразу після збирання врожаю звертайте увагу на ті картоплини, які виросли найбільшими і найміцнішими. Їх слід відібрати для наступного сезону, оскільки вони мають генетичну перевагу та менше піддаються хворобам. Також корисно використовувати так звану “розрізану” технологію – коли великі бульби розрізають на кілька частин перед посадкою, що стимулює активне утворення нових паростків і кореневої системи.

Омолодження картоплі також можна досягти через оновлення ґрунту та правильне чергування культур. Не садіть картоплю на одному й тому ж місці кілька років поспіль. Ротація культур допоможе зберегти ґрунт свіжим і здоровим, що позитивно позначиться на якості та кількості врожаю.

Слідкуйте також за тим, щоб ґрунт був добре дренованим і багатим на органічні речовини. І не забувайте про підживлення – використання добрив, збагачених калієм і фосфором, допоможе бульбам краще розвиватися та омолодитися природним шляхом.

Популярне

Подібні новини