Просто засипала 2 ложки, пішла на роботу, прийшла – унітаз білий і сяє без нальоту. Допоможе кава! Повірите?

Кавовій гущі вже давним-давно знайшли застосування як добриво на городніх ділянках. Однак виявилося, що вона має ще як мінімум одне доволі корисне використання, наприклад, у побуті.

Досвідчені господині знайшли незвичайне застосування кавової гущі для прибирання унітазу.

Користь кави для очищення

Кавова гуща – це неймовірно дієвий засіб проти однієї доволі поширеної проблеми, котра досить часто зустрічається у ванній кімнаті практично будь-якого приватного будинку або квартири. Зокрема, мова йде про неприємний аромат.

Як зазначається, сморід з унітазу здатний з’явитися з абсолютно різних причин, а інколи навіть доволі несподіваних. Наприклад, коли на його стінках утворюється накопичення миючого засобу.

Але експерти також виділяють інші популярні фактори, які можуть спричинити неприємний запах. Серед них – забиті сміттям труби, утворення вапняного нальоту, а також підвищена вологість на дні.

Чому кавова гуща так добре усуває неприємні запахи у ванній кімнаті? Причина полягає в її вмісті азоту, що має здатність природно знежирювати і дезодорувати поверхні. До того ж кавова гуща також є дієвим засобом у боротьбі з ще однією неприємною проблемою – виникненням цвілі.

Це городнє добриво прийде на допомогу і в побуті: секретний лайфхак для очищення унітазу кавовою гущею
Це городнє добриво прийде на допомогу і в побуті: секретний лайфхак для очищення унітазу кавовою гущею

Як використовувати каву для очищення

Спершу необхідно взяти дві столові ложки меленої кави або кавової гущі та півсклянки оцту. Потім дуже добре розмішати каву з оцтом.

Далі отриману суміш слід розлити на стінки унітазу. Потім розподілити суміш, використовуючи йоржик, та залишити приблизно на пів години. Після цього потрібно приступити до очищення унітазу: наліт і бруд легко змиються.

Отже, господині використовують кавову гущу для чищення унітазу як простий та ефективний спосіб підтримувати чистоту і свіжість у ванній кімнаті. Адже такий метод допомагає позбутися неприємних запахів, засмічення в трубах та стійких плям на дні унітазу.

Порада:

Однак важливо вказати, що таким способом не потрібно зловживати і використовувати його дуже часто, адже при надмірному застосуванні кавова гуща здатна спричинити засмічення труб, що, в результаті, ускладнить нормальне зливання води.

Популярне

Подібні новини