Не лише часник та цибулю: 6 видів городини, яку можна і треба сіяти під зиму — покваптесь до заморозків

Багато досвідчених городників використовують осінні місяці не тільки для підготовки ґрунту, але й для посадки культур, які вже на початку весни порадують своєю зеленню. Мова піде не лише про часник.

Посів під зиму не лише економить час, але й допомагає рослинам краще адаптуватися до клімату та швидше розвиватися.

Коли сіяти під зиму

Експерти назвали найпопулярніші помилки у процесі посадки озимого часнику, які нищать врожай
Городники розповіли, що посіяти під зиму окрім часнику та цибулі

Найкращим часом для посіву під зиму вважається період після перших заморозків, коли температура ґрунту стабільно тримається на рівні +2…+5°C, але ще не настала сильна холоднеча. Це зазвичай кінець жовтня – початок листопада. Важливо, щоб рослини не проросли до зими, а лише встигли вкорінитися, тому необхідно стежити за погодними умовами та дотримуватися оптимальних термінів.

Що можна посадити під зиму?

Посадка озимого часнику – одна з найпоширеніших практик серед городників. Він вкорінюється восени, а вже навесні починає активно рости. Посадковим матеріалом мають бути великі зубки, які розміщують на глибину близько 5-6 см у ґрунт.

Сіянка озимої цибулі також добре переносить зиму. Її закладають на 3-4 см вглиб у підготовлені грядки. Посаджена восени, вона з’явиться набагато раніше, ніж весняна.

Хоча може здаватися дивним, але морква прекрасно витримує зимові холоди. Для підзимової посадки краще обрати сорти, стійкі до стрілкування. Насіння висівають на глибину 1,5-2 см у підготовлені ряди.

Чому потрібно вживати морквяне бадилля
Городники розповіли, що посіяти під зиму окрім часнику та цибулі

Петрушка та кріп чудово проростають навесні після зимової посадки. Вони мають високу холодостійкість і починають рости з першими теплими днями. Закладайте зернятка у борозни глибиною 1 см.

Ще одна культура, що чудово переносить зимові холоди — шпинат. Його підзимовий посів дає можливість отримати ранній урожай, оскільки він починає рости при перших плюсах. Не поступиться йому й салат. Навесні він починає швидко зростати, забезпечуючи ранній урожай ніжних зелених листків.

Пізні сорти редьки та редиски також можна сіяти під зиму. Вони зійдуть швидше, ніж ті, що посаджені навесні, а врожай можна буде отримати вже наприкінці квітня – на початку травня.

Популярне

Подібні новини