Збережіть цю просту інструкцію для прибирання восени та взимку: 5 лайфхаків від досвідчених господинь

Прибирання в холодну пору року потребує особливого підходу, адже в цей період повітря стає більш сухим, а кількість пилу та бруду може збільшуватися через закриті вікна та опалення.

Необхідно розуміти, що зміна сезону впливає на чистоту всередині вашої оселі. Тому правильна організація прибирання не тільки поверне бажану чистоту, але й зробить будинок комфортнішим та безпечнішим для здоров’я. І ось що варто врахувати під час прибирання в холодну пору.

Як правильно робити прибирання восени та взимку

Плануйте свій тижневий розпорядок

Необов’язково виконувати всі завдання за один день, проте їх слід виконувати в певні дні. Насамперед у холодну пору року необхідно проводити ретельне прибирання щотижня. Також щотижня намагайтеся міняти простирадла, рушники та всілякі ганчірки, щоб на них не накопичувалися мікроби. Не забувайте протирати пил із усіх поверхонь, які не використовуються регулярно. Нарешті, потрібно підмести та вимити підлогу. Головний лайфхак: розбийте всі завдання на кілька днів, щоб потроху провітрювати приміщення.

Слідкуйте за входом до будинку

Снігу та бруду не місце у житлових приміщеннях, адже вони негативно впливають на здоров’я родини та гостей. Переконайтеся, що головний вхід чистий: регулярно прибирайте сніг і бруд, змінюючи придверний килимок (або очищаючи його). Лайфхак: не забувайте про бруд і сніг на підвіконнях із зовнішнього боку вікна, а також про внутрішній бік підвіконь у кожній кімнаті.

Знайдіть місце для брудного взуття

Ви можете заощадити багато часу та сил, якщо поставите біля входу полицю для взуття. Киньте туди брудне взуття та всілякі миючі засоби, щоб очищати все одразу після входу до будинку.

Під час прибирання у холодну пору року користуюся цими 5-ма порадами і лайфхаками - квартира сяє чистотою!
Під час прибирання у холодну пору року користуюся цими 5-ма порадами і лайфхаками – квартира сяє чистотою!

Забирайте сіль із підлог

Сіль – шкідник у зимові місяці: поступово через зміну температур вона починає псувати вашу підлогу. Не забувайте про невеликі тріщини в підлозі, куди можуть потрапити великі крупинки солі.

Очистіть усі великі предмети

Восени та взимку потрібно чистити як меблі, так і килими ферментним очищувачем, щоб убити бактерії та видалити потенційні алергени. Якщо техніка дозволяє, позбавтеся пилу за допомогою пилососа.

Порада:

Хоча взимку вікна відкривають рідше, їх все ж таки також потрібно мити: пил і конденсат можуть призвести до появи цвілі. Для очищення використовуйте миючі засоби з антибактеріальними властивостями або оцет.

Популярне

Подібні новини