Простий трюк, як позбутися тарганів: змішайте це – і таргани повилітають як ошпарені. Приманка-пастка

Багато хто впевнений, що таргани заводяться лише у брудних квартирах. Але ці комахи досить малі, щоб пролізти навіть у найвужчі щілини, тому можуть потрапити до вашої квартири від неохайних сусідів.

Розповідаємо далі в матеріалі, як за допомогою народних засобів можна раз і назавжди позбутися тарганів.

Борна кислота

Це ефективний засіб від тарганів, який використовують для знищення комах уже довгі роки. Таргани не можуть виробити до нього стійкість, тому що кислота не впливає на нервову систему таргана, як багато інших отрут. Натомість речовина роз’їдає стінки травного тракту комахи.

Щоб досягти найкращого результату, потрібно не просто нанести її на поверхні в місцях проживання тарганів, а зробити приманку. Приготувати її можна в домашніх умовах: досить змішати кілька ложок борної кислоти з сирим яєчним жовтком і цукровою пудрою або ваніліном, а потім скачати отриману масу в невеликі кульки.

Отримане “частування” потрібно покласти в місцях проживання тарганів. Чим ароматніше вийде приманка, тим швидше комахи її знайдуть і з’їдять. Для людей борна кислота в невеликих кількостях безпечна, але краще готувати саморобні пастки в рукавичках.

Нашатирний спирт

Ще один ефективний спосіб боротьби з тарганами, який дозволить відлякати непроханих гостей – нашатирний спирт. У цих комах дуже чутливий нюх, тому вони не переносять різких запахів.

Щоб обробити квартиру, потрібно розвести кілька ложок нашатирю на літр води, а потім протерти розчином стіни та поверхні в місцях проживання тарганів. Ще краще – помити ним підлогу. Повторювати обробку потрібно раз на два-три дні: доки таргани повністю не зникнуть.

Цей простий трюк допоможе назавжди забути про тарганів: змішую це – і непроханих гостей як не було
Цей простий трюк допоможе назавжди забути про тарганів: змішую це – і непроханих гостей як не було

Для відлякування можна використовувати й інші речовини з неприємним і різким запахом: бензин, гас, оцтову кислоту, розчинники, хлорку і лаки. Підійдуть також ефірні олії.

Саморобні пастки

Також у боротьбі з тарганами ефективні саморобні пастки. Вони допоможуть позбутися комах, які тільки нещодавно оселилися у квартирі: знищити всю колонію так не вийде.

Як зробити найпростішу пастку для тарганів своїми руками в домашніх умовах? Візьміть будь-яку глибоку миску чи банку та ароматну приманку.

Внутрішні стінки ємності змастіть олією, але на дно покладіть приманку. Тоді таргани, приваблені ароматом їжі, заповзатимуть усередину. Однак жодна комаха не зможе вибратися назад по слизьких стінках.

Приманку в саморобній пастці потрібно міняти кожні кілька днів, інакше вона зіпсується і перестане приваблювати комах ароматом.

Популярне

Подібні новини