Я була вражена ефектом! Як позбутися жовтизни на білих речах підручними засобами: 5 лайфхаків від господинь

Накрохмалений білий одяг – це класичний образ, який ніколи не вийде з моди. Але є в неї нього і дуже великий мінус – через тривале носіння або часте і неправильне прання він може пожовтіти.

Розповідаємо, як надати одягу білосніжного вигляду без використання відбілювача і відбілити улюблені речі в домашніх умовах за допомогою підручних засобів.

Харчова сода

Цей продукт – помічник кожної господині на кухні та взагалі у всьому будинку. Завдяки своїм властивостям харчова сода допоможе видалити бруд з будь-якої поверхні, включаючи бавовняну тканину.

Для цього доведіть до кипіння приблизно 5 літрів води, а потім зніміть посуд із плити. Додайте у воду 1 чашку харчової соди та розмішайте. Замочіть у воді білий одяг та залиште мінімум на 1 годину, в ідеалі – на ніч. Дістаньте речі та виперіть їх як завжди.

Білий оцет

Ще один незамінний помічник у будинку – білий дистильований оцет. Кислота, що міститься в продукті, видаляє залишки миючого засобу, які затримують бруд і роблять тканину пожовклою та тьмяною.

Порядок дій простий: наповніть пластиковий таз гарячою водою приблизно 5 літрів. Влийте одну чашку дистильованого білого оцту та перемішайте розчин. Покладіть у таз із розчином білий одяг і залиште замочуватися на ніч. Виперіть одяг звичним способом.

Жовтизну на білих речах прибираю за раз – використовую лише ці засоби, які знайдуться під рукою у кожного
Жовтизну на білих речах прибираю за раз – використовую лише ці засоби, які знайдуться під рукою у кожного

Перекис водню

Цей копійчаний аптечний засіб є окислювачем, що використовується як м’яка форма відбілювача. Для цього способу завантажте брудний одяг у пральну машину. У відсік для відбілювача залийте 1 чашку 3-відсоткового перекису водню. Додайте порошок, яким ви зазвичай перете, і запустіть прання.

Господарське мило

Немає нічого кращого за господарське мило! І відбілювати ним речі досить легко: подрібніть брусок мила 72% жирності на великій тертці. Висипте дві столові ложки стружки в 5 літрів теплої води і ретельно все перемішайте. Замочіть одяг у розчині на 2-3 години. Виперіть речі як завжди.

Сіль

Ось, що точно знайдеться на будь-якій кухні, – це сіль. За допомогою неї можна ефективно відбілити білі речі, які набули сірого відтінку. Наприклад, часто таке трапляється зі шкарпетками чи спортивними футболками.

Для цього методу в 1000 мілілітрах теплої води розведіть 3 столові ложки солі. Опустіть у розчин білі речі та залиште їх на 40-50 хвилин. Прополощіть і виперіть одяг.

Популярне

Подібні новини