Повилітають як ошпарені. Простий трюк, як позбавитися кротів на садовій ділянці: ефективний і гуманний метод

Кріт – це непроханий гість, який може звести нанівець доглянутий сад і город. Пошкодження коріння рослин і непривабливі кургани – ось лише деякі з проявів його діяльності. Тож, як прибрати шкідника?

Як вигнати кротів із саду: гуманні способи садівників

Існує кілька способів гуманної боротьби з кротами, які прокладають тунелі у вашому саду. Ділимося кількома перевіреними методами.

Пластикові сітки від кротів

Фізичні бар’єри, тобто підземні огородження, є ефективним і добрим способом відлякування кротів. Однак, пам’ятайте, що вони мають бути закопані досить глибоко. Найкраще з цією роллю впораються спеціальні пластикові сітки, які не дозволять кротам підібратися до коріння рослин.

Пластикові сітки від кротів це досить трудомістке рішення, але правильно встановлений бар’єр справляється зі своїм завданням і в той же час безпечний для тварини.

Висаджування рослин від кротів

Кроти дуже чутливі до деяких рослин, запах яких чинить на них відлякувальну дію. До них відносяться рицина звичайна, чорнобривці, нарцис, часник і рябчик імператорський. Але варто пам’ятати, що деякі з них дуже отруйні. Просто посадіть ці рослини по периметру саду та городу та у місцях появи кротових горбків.

З моєї садової ділянки кроти повилітали зі швидкістю світла – просто скористалася одним із цих трюків
З моєї садової ділянки кроти повилітали зі швидкістю світла – просто скористалася одним із цих трюків

Настій із листя бузини від кротів

Настій з листя бузини також може відлякувати кротів із ділянки. Його досить просто приготувати: покладіть близько 0,5 кг листя бузини у відро та залийте 5 л води. Потім накрийте відро шматочком тканини і поставте його в темне і тепле місце (бажано подалі від будинку або альтанки, оскільки суспензія виділяє неприємний запах).

Час від часу суспензію потрібно перемішувати. Приблизно через 2-3 тижні препарат готовий до використання – його потрібно вилити на кротову гірку.

Однак, оскільки цей спосіб досить трудомісткий, варто подбати про приготування настою заздалегідь.

Нафталінові кульки від кротів

Використання нафталінових кульок є ще одним ефективним способом позбутися кротів. Їх слід розкласти у насипи, щоб прогнати шкідників. Це пов’язано з сильним запахом цих кульок, які кроти просто ненавидять.

Популярне

Подібні новини