Такого розкішного результату взагалі не очікувала! Залила 2 склянки цього засобу – і решітка духовки сяє

Коли справа доходить до очищення духової шафи, останнє, чим хочеться займатися, – це відтирати решітки, на яких розташовується деко. Але для цього непростого завдання ми знайшли дуже просте рішення.

Замочування решітки на добу в гарячій воді з миючим засобом, використання всіх фізичних сил для того, щоб відтерти жир, ополіскування і, якщо решітка все ще брудна, – повторення всієї процедури з початку… Знайома ситуація? Ми знайшли способи, як полегшити вам життя і швидко відмити решітку духовки – обирайте будь-який на ваш смак!

Спосіб № 1: харчова сода та оцет

Ця пара славиться своїм умінням відмити взагалі все, що завгодно, незалежно від характеру забруднення та його “віку”. Рясно посипте решітку харчовою содою, а потім за допомогою пульверизатора розпиліть на неї білий оцет. Як тільки склад перестане пінитися, відправте решітку в глибокий таз з гарячою водою на кілька годин, потім візьміть чисту губку (або, якщо забруднення занадто сильні, стару зубну щітку) і промийте решітку під проточною водою. Харчова сода розчиняє такі органічні сполуки, як бруд та жир, а оцет посилює цей ефект, розщеплюючи соду та виділяючи вуглекислий газ.

Жир та нагар на решітці духовки зник миттєво – допомогли ці чудо-лайфхаки: результат здивує всіх господинь
Жир та нагар на решітці духовки зник миттєво – допомогли ці чудо-лайфхаки: результат здивує всіх господинь

Спосіб № 2: фольга та таблетка для посудомийної машини

Оберніть перекладини решітки алюмінієвою фольгою, помістіть її у ванну, наповнену гарячою водою. Тільки перед цим обов’язково постеліть на дно ванни рушник, щоб не залишити подряпин. Киньте таблетку для посудомийної машини у воду – її очищувальний засіб вступить у реакцію з фольгою. Залиште на дві години, злийте воду з ванни, а потім зніміть фольгу – жир і бруд легко видаляться. Помийте решітки прохолодною водою, після чого їх можна встановити назад у духовку.

Спосіб № 3: нашатирний спирт

Цей метод не найбезпечніший: щоб ним скористатися, вам необхідно діяти в добре провітрюваному приміщенні, а ще краще – на вулиці.

Помістіть решітку у великий пакет для сміття, залийте всередину 2 чашки нашатирного спирту. Заклейте пакет, розподіліть спирт по всій решітці та залиште на ніч. Вранці дістаньте решітки з пакета (не забудьте одягнути гумові рукавички), покладіть їх у ванну та промийте гарячою водою. Потім ретельно висушіть їх і можете ставити їх в духовку.

Популярне

Подібні новини