73-річна сусідка розкрила секрет, як позбутися затхлого запаху в погребі. Ділюсь дієвими методами

Сьогодні ми хочемо поговорити про таке актуальне явище, яке може торкнутися кожного з нас – затхлий запах у підвалі або погребі. Як прибрати цей неприємний аромат? Розповідаємо у статті.

Як позбутися затхлого запаху в підвалі або погребі

Перший крок до успішного позбавлення від затхлого запаху в підвалі чи льоху – зниження вологості.

Адже саме волога є головним винуватцем проблеми. У цьому може допомогти осушувач повітря – простий пристрій, який знижує рівень вологості у приміщенні. Осушувач працює, збираючи та поглинаючи воду з повітря, яка потім поміщається у спеціальний контейнер. Однак важливо не забувати регулярно спорожняти його.

Наступний крок – забезпечення ефективної вентиляції.

У підвалах часто немає вікон (а якщо вони є, то залишаються закритими), що перешкоджає достатній циркуляції повітря і зрештою призводить до осідання вогкості на стінах. Тому найпростішим і найдешевшим способом буде просто періодично відкривати вікно. З іншого боку, якщо у підвалі його немає, можна подумати про встановлення вентилятора.

Ще один спосіб боротьби із затхлим запахом – ретельне прибирання підвалу.

Цвіль любить рости на старих картонних коробках або одязі, залишеному на тривалий час. Тому варто перебрати всі речі, що зберігаються в льоху, і позбутися непотрібних.

Неприємний запах у погребі? Не хвилюйтеся, скористайтеся цими ефективними способами, які приберуть це явище
Неприємний запах у погребі? Не хвилюйтеся, скористайтеся цими ефективними способами, які приберуть це явище

Якщо, незважаючи на вищезгадані поради, ви все одно відчуваєте затхлий запах, отже, потрібно вдатися до методів нейтралізації запахів. Один із найпопулярніших – використання харчової соди. Розсипте її на кілька тарілок, а потім розкладіть у різних місцях підвалу.

Цвіль на стіні у підвалі: як її видалити

Затхлий підвал часто має серйозніші причини, ніж погана циркуляція повітря, захаращеність чи розташування нижче рівня землі. Якщо на стінах спостерігаються протікання, може знадобитися герметизація фундаменту або ремонт труб. У цьому випадку варто проконсультуватися із фахівцем.

Якщо ви виявили місця, де росте пліснява, її слід позбутися якнайшвидше. Для цього уражені ділянки слід ретельно вимити фунгіцидом або саморобним розчином води та оцту, а потім висушити. Можна нанести на стіни протигрибкову фарбу, щоб забезпечити додатковий захист на майбутнє.

Популярне

Подібні новини