Плюньте на хімію: 50 г цього засобу, і таргани зникнуть з дому, як роса на сонці. Перевірено поколіннями

Як багатьом відомо, найнеприємніші сусіди — це таргани. Головна шкода, яку вони завдають, полягає в перенесенні різних захворювань.

Природно, кожен намагається позбутися їх, але багато способів боротьби з тарганами є малоефективними.

Зараз основним засобом у боротьбі з тарганами є хімічні препарати та пастки. Наприклад, санепідемстанції часто використовують карбофос. Однак деякі методи мають недоліки: таргани зникають ненадовго, а потім їх з’являється ще більше. До того ж, карбофос має неприємний запах.

Важливо також пам’ятати, що хімічні препарати небезпечні не тільки для тарганів, а й для домашніх тварин і людей. Отрутохімікати можуть послабити імунітет у дітей, а також потрапити на рану або подряпину. Домашні тварини можуть випадково їх з’їсти, що ще небезпечніше.

Багато хто вважає, що найпростіший спосіб позбутися тарганів — викликати бригаду фахівців. Проте, для обробки вони використовують лише хімічні засоби, тому не варто покладатися лише на їхню допомогу. Після обробки таргани зникають на деякий час або їх стає ще більше. Також у квартирі довго залишається неприємний запах, і можна отруїтися, що особливо небезпечно для маленьких дітей.

Експерти розповіли, як легко позбутися тарганів вдома
Експерти розповіли, як легко позбутися тарганів вдома

Один зі способів самостійної боротьби з тарганами — використання борної кислоти. Від неї у тарганів починається сильний свербіж, і вони гинуть. Для цього всі місця біля води слід обсипати борною кислотою. Ця кислота є абсолютно нешкідливою для людей і тварин. Для обробки всієї квартири знадобиться приблизно 50 грамів.

Інший спосіб полягає в тому, щоб змішати сирий жовток яйця з борною кислотою до густої консистенції, зліпити з цієї маси невеликі кульки, висушити їх і розкидати по квартирі. Коли тарган торкнеться кульки своїми вусиками, він заразить усіх інших. Приблизно через місяць таргани повністю зникнуть. Щоб бути впевненими, що вони більше не з’являться, краще використовувати обидва способи боротьби.

Не варто вбивати тарганів тапками. Вони дуже живучі, і якщо не вдасться зробити це з першого разу, то, добравшись до краплі води, вони можуть вижити. Альтернативними засобами боротьби можуть стати ті, що продаються в магазинах.

Існують спеціальні гелі, які потрібно наносити вздовж плінтусів, аерозолі для обробки важкодоступних місць та спеціальні будиночки для тарганів — маленькі картонні коробочки, у які таргани заповзають у пошуках їжі та прилипають до клею всередині.

Популярне

Подібні новини