Швидке прибирання кахлю: простий трюк зі свічкою, який захистить шви від бруду на довгі місяці. Перевірено

Чистка кахлю може бути доволі довгою та марудною справою. Та знаючи деякі перевірені хитрощі цей процес можна зробити швидшим та ефективнішим.

Кахель та керамічна плитка сьогодні є майже на кожній кухні. Цей матеріал майже не підвладний часу, надає приміщенню акуратного вигляду, з нього можна вивести будь-які плями.

Проте багато господинь знають із власного досвіду, що чистка кахлю від застиглих крапель жиру займає багато часу, забирає сили і може псувати настрій. Особливо складно очищати важкодоступні шви між плитками.

Ми з радістю поділимося кількома корисними порадами, які допоможуть очистити кахель, видалити бруд між швами, а також зберегти глянцевий блиск і охайний вигляд вашої робочої стіни.

Як легко почистити кахель від плям? Один зі способів полягає в тому, щоб розвести в чотирьох літрах води чотири столові ложки бури. Цей порошок можна придбати в аптеці або в магазинах для садівників.

Експерти розповіли, як швидко відмити кахель вдома
Експерти розповіли, як швидко відмити кахель вдома

Додайте до розчину 100 мілілітрів оцту та 100 мілілітрів нашатирного спирту. Змочіть плитку отриманим засобом і злегка протріть. Розчин легко видалить будь-які забруднення і не залишить розводів.

Інший спосіб – розчинити у 0,5 літра води три столові ложки соди. Отриманий засіб нанесіть на губку, а потім протріть поверхню. Для очищення швів використовуйте стару зубну щітку, змочену в содовому розчині.

Якщо на кахлі є особливо застарілі жирні плями, натріть їх содою, а потім розпиліть на них оцет. Після того, як відбудеться реакція, просто протріть поверхню м’якою ганчіркою. Оцет не тільки добре видаляє жир, але й надає керамічній поверхні блиску.

Шви між плитками, що постійно забруднюються, можна захистити за допомогою парафіну. Після очищення швів дайте їм висохнути і натріть їх звичайною парафіновою свічкою. Так само можна вчинити і з кахлем у ванній, де шви часто пліснявіють.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть зробити прибирання кухні трохи легшим і приємнішим.

Популярне

Подібні новини