Котяче “амбре” на дивані після міток більше не дратує: бабусин рецепт, який врятував мої меблі за 1 день

Інколи в будинку, де є маленьке кошеня, трапляється такий неприємний конфуз. Пухнастик не завжди може зорієнтуватися і зробити свої справи в спеціально відведеному місці.

Буває, що господарі забувають підготувати для нього чистий лоток, або ж тварина робить поширену помилку, характерну для свого віку. Давайте розбиратися, як виправити цю ситуацію та позбутися котячого запаху.

Найважливіше, що потрібно запам’ятати всім господарям, — це те, що використання навіть найменшого рукоприкладства тут абсолютно безглузде. Тварина вже зробила свою справу, а значить, не зрозуміє, чому господар сердиться і карає її.

В ідеалі, потрібно одразу перенести малюка до його лотка, як тільки він збереться зробити свої справи в недозволеному місці. Іноді дорослого кота або кішку також слід показати ветеринару, щоб з’ясувати причини підмоченої репутації хвостатого на хазяйському дивані.

Кошенята ще можуть не до кінця вивчити, куди їм потрібно йти для особистої вбиральні. У дорослих котів це може бути сигналом підвищеної тривожності або навіть певних захворювань, особливо якщо тварини не пройшли стерилізацію. У такому випадку коти та кішки можуть з особливим задоволенням мітити територію, що може стати справжнім випробуванням для власників.

Експерти розповіли, як відчистити диван від котячого запаху
Експерти розповіли, як відчистити диван від котячого запаху

Тепер розглянемо способи вирішення проблеми. По-перше, власникам котів варто обзавестися спеціальними засобами для виведення запаху котячої життєдіяльності. Цей пункт необхідно передбачити, адже коти — не люди, і подібні конфузи виключати не варто, навіть серед найвихованіших екземплярів.

Уважно придивіться до лотка свого кота, адже саме він може стати причиною відмови тварини від його використання. Якщо пухнастик уже не вперше уникає лотка, можливо, варто замінити його або спробувати інші види лотків і наповнювачів, щоб котику було максимально комфортно.

У дбайливих господинь завжди знайдеться багато варіантів засобів, які допоможуть видалити аромати котячих “сюрпризів” з дивану та інших поверхонь. Сюди можна віднести соду, оцет, лимон, господарське мило або засіб для миття посуду. Але є й цілий список того, що може лише погіршити ситуацію: наприклад, мелена кава, зелений чай, дезодоранти, парфуми чи туалетна вода. Хоча використання ефірних олій може нейтралізувати запах, він швидко з’явиться знову.

Завзяті кошатники рекомендують залити пляму оцтом або хлоргексидином, через 20 хвилин додати соду, а ще через деякий час пропилососити мокре місце.

Після цього матрац необхідно добре просушити. Не забудьте, що на матрац потрібно надіти спеціальні наматрацники, якщо в будинку є домашні тварини.

Популярне

Подібні новини