Ніколи не купуйте у магазині саморізи чорного кольору: все життя чоловік так робив, а потім дізнався правду

Якщо у вашому будинку чи квартирі ремонт, то вам буде корисно дізнатись про те, які саморізи краще обирати. Експерти пояснили різницю між ними та назвали найкращі.

Існує думка, що чорні саморізи – тільки ззовні красиві, а насправді не виконують власні функції. Експерти радять купувати звичайні світлі, аби ремонт слугував довго. Хай там як, але тільки деякі з чорних саморізів мають низьку якість, і ви можете навчитись відрізняти їх від хороших.

Які обрати саморізи

Вважається, що чорні саморізи краще не використовувати у конструкціях, на яких буде велика вага. Річ у тім, що деякі з красивих зовнішньо шурупів не зможе витримати бічне навантаження. Поки одні погоджуються з твердженням, інші запевняють – навіть у бурю й ураган чорні саморізи слугують “на славу”.

Господині розповіли про цікаві способи використання соди в побуті для полегшення життя
Господині розповіли про цікаві способи використання соди в побуті для полегшення життя

Ремонт буде якісним, а конструкції витримають будь-які випробування, якщо правильно обрати матеріал. За словами знавців, потрібно звертати увагу на виробника та віддавати перевагу масовим виробникам – коли виробництво серйозне та масштабне, то й продукт набагато міцніший.

Крім того, існує думка про те, що чорні саморізи набагато швидше починають іржавіти. За словами знавців, так може статись тільки у випадку, якщо ви використовуєте фосфатовані саморізи. Якщо у вас оксидовані, то перейматись немає про що.

Експерти пояснили, як обирати саморізи, чим вони відрізняються та чому краще відмовитись від чорних
Експерти пояснили, як обирати саморізи, чим вони відрізняються та чому краще відмовитись від чорних

Якщо саморіз гарно загартований, то проблем теж не виникне. Важливо звертати увагу на капелюшок – якщо він погано загартований, то колір залишається однорідним. Якщо загартування було хороше, то з’являться райдужні розводи. Не забувайте і про ГОСТ – звертайте увагу на це і питайте поради у консультантів у магазині.

Популярне

Подібні новини