Збереже форму, колір і м’якість: як правильно прати і сушити шапку? Підслухала цей трюк в черзі на базарі

Улюблена шапка, що змінила свій вигляд після прання, будь-кому зіпсує настрій. Однак уникнути такої неприємності легко, якщо дотримуватися цих простих порад.

Етикетка

На будь-яких речах потрібно завжди вивчати етикетку перед тим, як їх прати, і шапка – не виняток. Там завжди у вигляді спеціальних позначень вказується, як можна прати та прасувати виріб. Відразу при покупці варто звернути увагу на те, чи потрібно знімати хутро, щоб випрати головний убір.

Зверніть увагу, яке прання вказане: ручне, хімчистка, при 30°С або делікатне. Якщо освіжити її, не дотримуючись вказівок на етикетці, можна запросто зіпсувати річ.

Плями

Якщо ви помітили пляму, постарайтеся якнайшвидше змити її в холодній воді вручну. Плями краще видаляються у теплій чи гарячій воді, але від неї ваша шапка може сісти.

Сліди від тонального крему допоможе прибрати шампунь для волосся або засіб для миття посуду. А якщо шапка вовняна і колеться, прополощіть її використовуючи бальзам для волосся.

Сортування

Виберіть час і відсортуйте головні убори за кольором та складом. Завдяки цьому вони не будуть фарбуватися під час прання в різні кольори.

А вивчивши склади та етикетки, ви зможете поділити вироби залежно від видів прання. Це дуже зручно.

Моя шапка навіть після 10 років носіння виглядає як новенька, бо перу та сушу її тільки таким способом
Моя шапка навіть після 10 років носіння виглядає як новенька, бо перу та сушу її тільки таким способом

Мішечок для прання

Навіть при делікатному режимі речі з тонких тканин, з мереживами або додатковими елементами можуть деформуватися. Захистити речі від зносу та запобігти поломці пральної машини допоможуть спеціальні мішечки.

Придбайте такий для своїх шапок, і ви не хвилюватиметеся про те, що вони змінять свою форму або на них з’являться ковтунці.

Прання

Для деяких речей машинне прання не передбачене. Якщо на етикетці вказано, що матеріал вимагає очищення без використання машинки, то потрібно діяти вкрай обережно, щоб не зіпсувати його.

Можна віднести головні убори до хімчистки. Там їх очистять, дотримуючись певних правил. А якщо хочете заощадити час та гроші – виперіть руками. Але пам’ятайте, що такі тканини вимагають великої обережності та уважності з вашого боку.

Сушіння

Шапки в жодному разі не можна віджимати. Інакше вони втратять свою форму. Якщо у складі виробу міститься акрил, необхідно сушити його в горизонтальному положенні.

Якщо річ вовняна, то натягніть її на велику трилітрову банку або на надуту повітряну кулю. У такому положенні вона висохне та не деформується.

Популярне

Подібні новини