Розумні господині купують додому по 5 пачок “лаврушки” за раз: спитала у свекрухи, очманіла від відповіді

"Лаврушка" – одна з найвідоміших та найдавніших прянощів у світі. Але чи знали ви, що лавровий лист може бути корисним не лише при приготуванні їжі? Ділимося його незвичайними способами використання.

Лавровий лист – це не тільки популярна пряність у кулінарії, але й напрочуд корисний предмет, який можна використовувати в побуті. Розглянемо кілька цікавих лайфхаків із лавровим листом та способи його використання у повсякденному житті.

Відлякування комах

Лавровий лист має приємний для нас запах, але для деяких комах, таких як мурахи або міль, він є неприємним та відразливим. Розкладіть лаврове листя в місцях, де часто з’являються комахи, щоб захистити свій будинок та врожай від їх появи.

Освіжувач повітря

Для свіжого запаху в приміщенні можна використовувати лавровий лист. Просто натріть його між пальцями, щоб виділити ефірну олію, та розподіліть листи по кімнаті.

Поліпшення сну

Відомо, що лавровий лист має розслаблюючі властивості. Покладіть кілька листків під подушку перед сном, щоб аромат створив розслаблюючу атмосферу та допоміг зняти втому і стрес.

Знаю ці секрети для дому і городу, а тому завжди тримаю про запас кілька пачок лаврушки. Ви здивуєтеся!
Знаю ці секрети для дому і городу, а тому завжди тримаю про запас кілька пачок лаврушки. Ви здивуєтеся!

Протизапальний засіб

Лавровий лист містить речовину лаурен, яка має протизапальні властивості. Для полегшення болю від м’язових чи суглобових запалень із лаврового листа роблять настоянку для масажу.

Антимікробна дія

Лавровий лист має антимікробні властивості, тому іноді його використовують для обробки уражених ділянок шкіри або як антисептик для ран та подряпин.

Підживлення рослин

Лавровий лист – це ще й підживлення пролонгованої дії. Щоб його приготувати, 4 листочки залийте 1 л гарячої води (плюс 70 градусів). Ємність із настоєм накрийте кришкою та залиште на деякий час. Через 3-4 години його можна використовувати – поливати рослини під корінь. Настоєм на лавровому листі можна підгодовувати посадки не частіше одного разу на місяць.

Порада:

Лавровий лист має свій термін придатності. Сушену приправу рекомендують зберігати лише кілька місяців. При тривалому зберіганні листя втрачає смак.

Популярне

Подібні новини