5 способів привести диван у порядок самостійно: подруга працювала покоївкою і навчила цим хитрим трюкам

Спеціалізоване чищення м'яких меблів удома не завжди є зручним, а також дорого коштує. Однак привести меблі в порядок можна і самостійно, що коштуватиме недорого та займатиме невелику кількість часу.

5 ефективних способів очищення будь-якого дивана

Позбавляємося від пилу

Щоб на дивані не залишилося брудних розводів, потрібно прибрати пил з оббивки. Для цього можна використовувати пилосос. Якщо у вашого дивана оббивка з оксамиту чи велюру, пил можна вибити. Намочіть велику ганчірку, добре відіжміть її, а потім накрийте диван. За допомогою вибивачки для килима вибийте диван. Так чином увесь пил залишиться на ганчірці.

Прибираємо затверділий бруд

Щоб позбавитися твердих забруднень, можна скористатися ножем і зіскребти весь бруд. Тільки слід робити це дуже обережно, не пошкодивши поверхню меблів. Якщо ваш диван з ворсом, видалити такі плями можна в мильній піні злегка вологою ганчірочкою з мікрофібри.

Видалення основних плям

Щоб видалити плями, наприклад, від вина, жиру, крові, фломастера, потрібно взяти будь-який миючий засіб. Усі засоби для чищення необхідно тестувати на невидимій частині меблів, щоб перевірити, чи не залишать вони якихось ще плям. Може підійти “Ваніш” для чищення килимів. Нанесіть невелику кількість на забруднення, зачекайте 15-20 хвилин, давши йому вбратися. Потім промийте тканину і витріть піну, що залишилася. Якщо пляма не зникла, візьміть 9% розчин оцту (2 столові ложки на 1 літр води) і також нанесіть на оббивку. Через 15 хвилин знову помийте цю частину з миючим засобом. Найчастіше після цієї процедури плями проходять.

Завдяки цим ефективним способам до клінерів більше не звертаюся – навчилася сама не гірше чистити диван
Завдяки цим ефективним способам до клінерів більше не звертаюся – навчилася сама не гірше чистити диван

Також потрібно зазначити, що для чищення краще використовувати білі серветки, особливо якщо світла оббивка. Так ви не ризикуєте пофарбувати диван у новий колір.

Неприємний запах

Щоб позбутися неприємного запаху, потрібно розвести оцет із водою та лимонною кислотою (1 столова ложка 9% оцту, 1 ложка кислоти на 1 склянку води). Можна додати 1-2 краплі кондиціонера для білизни, щоб запах оцту швидше вивітрився. Промокніть ту частину дивана, звідки виходить запах, потім протріть сухою ганчіркою. Повторіть процедуру кілька разів. Запах від оцту вивітриться за один день.

Подальший догляд

Щоб уникнути такої глобальної чистки, потрібно дотримуватись елементарних правил догляду за диваном. Для початку придбайте чохол або накрийте покривалом. Випрати чохол один-два рази на тиждень простіше, ніж почистити весь диван, чи не так? Якщо ви не хочете ховати вашу красу під покривалом, пилососьте диван 2-3 рази на тиждень від пилу та чистіть щіткою від шерсті домашніх тварин. Допускається злегка пройтися вологою ганчіркою. Але не переборщіть з вологістю, інакше залишаться розводи.

Популярне

Подібні новини