Навіть найстійкіший і найдавніший нагар піде зі сковороди за лічені секунди – 4 прості хитрощі від бабусі

Нагар на сковороді – ситуація, знайома будь-якій господині. Однак не варто відразу ж відправляти улюблену сковороду у сміттєвий бак. Дізнайтеся, як у домашніх умовах очистити її від нагару.

Існує кілька простих та доступних способів, як очистити сковороду від нагару за допомогою засобів, які є на будь-якій кухні.

Один із найпопулярніших методів – використання перекису водню та соди. Для цього потрібно змішати ці два інгредієнти, щоб вийшла паста. Потім необхідно нагріти сковороду, трохи остудити її та нанести суміш на забруднені місця. Залишити на 10-15 хвилин, після чого видалити нагар за допомогою м’якої губки або зубної щітки. На завершення ретельно промити сковороду засобом для миття посуду.

Ще один ефективний спосіб – використання оцту. Потрібно налити оцет у сковороду і залишити на кілька хвилин, щоб він вплинув на нагар. Потім протерти поверхню губкою чи щіткою і добре промити водою.

Якщо нагар не надто сильний, можна спробувати використати кухонну сіль. Для цього потрібно насипати близько 300 грамів солі в сковороду, додати воду і довести до кипіння. Варити суміш на повільному вогні 10-15 хвилин. Після розм’якшення нагару видалити його дерев’яною лопаткою або губкою і промити сковороду в проточній воді.

Завдяки цим простим трюкам вмить прибираю стійкий нагар зі сковороди – цьому лайфхаку вже 100 років
Завдяки цим простим трюкам вмить прибираю стійкий нагар зі сковороди – цьому лайфхаку вже 100 років

Для більш складних випадків можна спробувати використати господарське мило. Потрібно покласти сковороду в каструлю, залити водою та додати натерте господарське мило. Довести до кипіння та залишити на ніч у мильному розчині. Вранці видалити нагар губкою та промити посуд.

Важливо пам’ятати, що вибір методу очищення залежить від ступеня забруднення та матеріалу, з якого виготовлено сковороду. Перед використанням будь-якого з цих методів рекомендується ознайомитися з інструкцією з догляду за посудом.

Ці прості та доступні методи допоможуть вам ефективно очистити сковороду від нагару та збільшити термін її служби. Однак якщо нагар занадто сильний або ви не впевнені в безпеці того чи іншого методу для посуду, краще звернутися до фахівців. Вони допоможуть вибрати найбільш підходящий спосіб очищення та уникнути пошкодження сковороди.

Популярне

Подібні новини