Моя полуниця стала зіркою місцевого ринку, бо знаю, що з нею робити в липні: готуйте тачки для врожаю

Щоб допомогти кущам відновитися після активного плодоношення, варто провести низку заходів, які забезпечать ще більший урожай наступного року.

Насамперед, потрібно забезпечити полуниці правильне підживлення. У липні кущ віддає дуже багато сил для зростання вусів, розеток та закладки бруньок. У цей час полуниця потребує підживлення як підземної, так і наземної частини.

Найкраще рішення – це підживлення з повним набором мікроелементів азоту, калію та фосфору. Відмінно підійде діамофоска. Розводимо на відро води столову ложку діамофоски та вносимо під корінь рослини. Також корисно внести кальцієві підживлення, якщо цього ще не робили цього року.

Важливо приділити увагу вусам. Варто вирощувати вуса та вкорінювати розетки у склянки. Це дозволить виростити розкішну розсаду, яку можна пересадити вже з грудкою землі, що допоможе полуниці уникнути стресу. Перші вуса завжди найміцніші, тому висаджувати їх можна наприкінці липня.

Городники розповіли, що потрібно зробити з полуницею в липні
Городники розповіли, що потрібно зробити з полуницею в липні

Якщо температура тримається на дуже високому рівні, може бути багато випадів. У цьому випадку краще приступити до посадки розсади на початку серпня. Особливо, якщо є система краплинного поливу та зрошення типу “туман”, це допоможе наростити чудову розетку та плодові бруньки, які наступного року забезпечать гарний урожай полуниці.

Зайві вуса, які не знадобляться, потрібно обрізати, оскільки вони тільки висмоктують корисні речовини із ґрунту.

Дотримуючись цих порад, можна значно покращити стан полуничних кущів і забезпечити гарний урожай наступного року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини