Ось чому волосся січеться: ТОП-5 неочікуваних причин та способи прибрати посічені кінчики назавжди

Волосся розщеплюється на кінчиках і виглядає як солома? Розповідаємо, як зарадити цьому ще на підступах проблеми. Дотримуйтеся рекомендацій та насолоджуйтеся шикарною довжиною.

Чимало хто хоче відпустити розкішну довгу косу, але на заваді цього стоять посічені кінчики, які не просто псують зовнішній вигляд, а значно можуть пошкодити шевелюру.

Запустити свої локони дуже легко, адже стрижні волосся дуже тендітні та ніжні. Є кілька основних причин, які можуть посприяти розщепленню їх на кінцях. Перша і найголовніша — механічне пошкодження. І це не лише про розчісування мокрого пасма, яке категорично заборонене. Неправильно підібраний гребінчик, занадто цупка резинка, яка вириває волосини — все це сприяє тому, що кінчики виглядають, як літера Y.

ТОП-5 тригерів для волосся, через яке січуться кінчики

Наступна причина — неправильно підібраний шампунь та промивання коси. Під час миття голови слід очищувати лише шкіру та ретельно її зволожувати. Крім цього, не потрібно віджимати довжину рушником, адже це ще одна біда, яка не посприяє охайному вигляду локонів.

Не слід також під час укладки прасочкою чи феном проходитися гарячими пластинами щипців чи повітрям по кінчиках. Це витягне з них вологу і зробить ламкими. Зауважте, що також не бажано постійно носити розпущене волосся, аби не було роздвоєних кінців.

ТОП-5 тригерів для волосся, через яке січуться кінчики

Аби з вашою косою не сталося лиха, потрібно живити пасма олійкою після миття та просушувати шевелюру мікрофібровим рушником замість махрового. Також не забувайте, що розчісувати можна лише сухе волосся і тільки пластиковим чи дерев’яним гребінцем. Залізні — у смітник.

Не забувайте також, що під час підфарбовування коріння, не потрібно наносити агресивні компоненти фарбника на довжину, адже так ви просто “спалите” її.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини