Перший сніг випаде вже зовсім скоро. Синоптики попередили про суттєве похолодання і заморозки в Україні

Прогноз погоди завжди допомагає нам підібрати вдалий одяг для виходу у світ. Тепер синоптики попереджають про похолодання: купуйте зимовий одяг якомога швидше.

Синоптики порталу Gismeteo розповіли, коли українцям чекати на зимове похолодання. Вже можемо спостерігати в деяких регіонах країни дощі, пасмурну погоду та ранковий туман, який віщує про холод.

Зима в Україну запізнюватись не планує, тому насолодитись останніми осінніми днями потрібно на повну, бо попереду сувора білосніжна зима. У першій половині грудня очікуються сильні морози, температура повітря першого зимового тижня буде опускатись до -1…-4 градусів Цельсія, а вночі буде ще холодніше – синоптики прогнозують мороз аж до -8 градусів.

Якщо є надії, що другий тиждень виявиться не таким холодним, то це не так. Північно-східним регіонам слід готуватися до тотального похолодання, температура повітря впаде до -21 градуса, а вдень -8 у північній та західній області та -12 – у східній.

Сніг постукає у наші вікна скоро
Сніг постукає у наші вікна скоро

В другій половині грудня все ж таки очікується потепління. Температура не буде лякати холодом та морозами. З -21 градуса підніметься до +3…-5 градусів. В цей період можна видихнути з полегшенням і готуватись до січня.

Опади в першій половині місяця очікуються лише на заході України. Решта регіонів застануть сніг наприкінці грудня. Сніг протримається близько тижня, тому що буде підтримуватись стабільно низька температура.

Перед цим, синоптики прогнозували, що зима 2022-23 років буде теплішою, ніж торік. Періоди похолодання очікуються лише 3-4 рази за всю зиму, температура не буде опускатись нижче, ніж -21 градус. В “теплі” зимові періоди очікується стабільність сповпчинів термометрів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини