В Україну йде аномальна спека: яку погоду чекати в різних областях до кінця місяця

Ми всі звикли до холодної і морозної зими та спекотного й жаркого літа. У нашій голові не вкладається, як усе це може бути навпаки. Але синоптики здивують вас своїми прогнозами, що очікуються в Україні до кінця грудня.

Попри те, що в багатьох областях України вже є сніг, а перед виходом ви задумуєтесь, чи варто вам вдягнути другу пару теплих шкарпеток, прогнози погоди в Україні на найближчий час мають чим вас здивувати.

Якою має бути цьогорічна зима в Україні?

Синоптики прогнозують, що цьогорічна зима буде теплою та без значних опадів. Загалом, ви вже могли це помітити протягом першої половини грудня.

За словами кліматологині Віри Балабух, середня температура за добу, що була за минулі роки, має зберегтись такою й нині. Вона становить від -5 до +5 градусів.

Утім, синоптики з сайту Wisemeteo запевняють, що цьогорічна зима не буде особливо різнитися від попередньої за добовою середньою температурою. Тому приготуйтеся бачити на стовпчиках термометрів переважно нуль градусів за Цельсієм. Відповідно опадів також буде небагато.

А за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, грудень у 2022 році, хоч і почався морозами та з невеликою кількістю опадів, усередині місяця запам’ятається відлигами та мокрим снігом, очікувати морозів до кінця місяця не варто.

Причини такої теплої зими

Цьогорічна тепла осінь мала свої наслідки
Цьогорічна тепла осінь мала свої наслідки

Не зовсім морозна та холодна зима без особливих снігопадів та хуртовин виникне через аномально теплу погоду восени.

Нагадаємо, що під кінець вересня та початок жовтня в різних областях України спостерігалася аномально тепла погода. Тоді українці не поспішали діставати зимовий верхній одяг та теплі шкарпетки, а мали чудову змогу насолодитися теплим бабиним літом.

Тоді температура переважно сягала від 18 до 23 градусів тепла, а в деяких областях вона була ще більшої, як кажуть синоптики, літньої позначки термометрів від 24 до 28 градусів аномального для такої пори року тепла.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини