Погода в Україні у лютому 2023: синоптики прогнозують снігопади і морози майже по всій країні

Якщо грудень та січень не були такими насиченими на морози, то в лютому ситуація може кардинально змінитися. Українські синоптики прогнозують різке похолодання.

Січень ніяк не здивував жителів України своїми морозами. Швидше, все було навпаки. Погода більше нагадувала весняну, холоду сильного не було майже в кожному регіоні, а якщо й були морози, то вони тривали всього лиш декілька днів. Синоптики прогнозують, що в лютому ситуація зміниться в іншу сторону і погода буде більш зимовою, ніж попередні місяці.

Синоптики прогнозують похолодання в лютому
Синоптики прогнозують похолодання в лютому

Синоптик Ігор Кібальчик розповів, що очікувати українцям в лютому і чи варто запастися теплим одягом в останній місяць зими. За словами чоловіка, морози в лютому очікуються вже на початку місяця. Температура повітря по всій Україні знизиться на 3-6 градучів. Найбільше похолодання буде відчуватись з 4 до 7 лютого, бо в цей період в Україну завітають люті північні морози. Не виняток, що в багатьох областей будуть снігопади, через які не пробратися без розчищення доріжок.

“Зважаючи на це, в першій декаді лютого є всі умови для того, щоб до України прийшли морози зі снігом”, – каже чоловік у своєму повідомленні.

Синоптики пронозують морози в лютому
Синоптики пронозують морози в лютому

Наталя Діденко також прогнозує похолодання в лютому. За її словами, в останньому місяці зими очікується багато снігу в західних регіонах, а після західної області до холодів може готуватися Київщина, Житомирщина і Чернігівщина. Першого лютого сніг випаде в Криму, Запоріжжі, Донецьку та Луганську. Інші регіони країни будуть без опадів, але температура стабільно дотримуватиметься низьких показників.

“Погода сильно змінюватись не буде. Вночі, як завжди, буде холодніше, а вдень погода буде варіюватись від двох до мінус двох градусів”, – розповідає Діденко.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини