Цього тижня Україну накриє аномальне тепло: що прогнозують синоптики – погода з 13 по 20 березня

Минулого тижня синоптики прогнозували значне погіршення погоди, а цього тижня погода буде триматися в аномально теплому температурному діапазоні.

У період з 13 по 20 березня погода обіцяє бути не такою мінливою, як минулого тижня. Однак, не в кожному регіоні країни варто очікувати на швидке потепління. В окремих регіонах України очікуються снігові опади та дощі, але погода триматиметься певного температурного режиму.

Досвідчений синоптик Ігор Кібальчич розповів, чого варто очікувати від погоди цього тижня. Чоловік пояснює, що в Україні збережеться аномально тепла погода, але на західній Україні очікуються сильні снігові опади та буде сформовано тимчасовий сніговий покрив. Не дивлячись на це, температура в нашій країні буде вище норми на 5-10 градусів. Синоптик розповідає, що це зумовлено активним надходженням повірнятних мас, що мають середземноморське походження.

Погода в Україні 13-20 березня 2023 року
Погода в Україні 13-20 березня 2023 року

Перші дні тижня можуть здатися мінливими, але з середини тижня очікуються сильні опади на західній частині Україні. Крім цього, експерт не виключає рясного дощу разом з мокрим снігом. На Лівобережжі очікуються дощі, але інших опадів не передбачається.

Ігор каже, що під кінець тижня кількість опадів має зменшитися, сніговий покрив на заході Україні почне танути, а погода буде стрімко рости вгору. Наприкінці місяця синоптики віщують суху погоду з сильним вітром, але зниження температури не буде. Швидше, навпаки – показники термометрів зростуть до +15 +17 градусів тепла. Про це говорить синоптик Наталка Денисенко. Це свідчить про швидку весну, тому вже можна запасатися легким одягом, але не варто далеко ховати ваші парасольки, вони можуть вам ще знадобитися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини