В Україну повертається африканська спека: коли і де буде +38 та більше — знайдіть свій регіон у списку

Не встигли ми насолодитися прохолодними днями, як синоптики знову попереджають про повернення спеки. Коли очікувати нестримного тепла та готуватися до +38?

Це літо точно запам’ятається через екстремальну спеку, яка накрила країну цього липня. Синоптики навіть зафіксували новий температурний рекорд. В умовах асфальтованих міст та щільної забудови фіксували навіть +50. Зараз за вікном зовсім інша картина: у більшості регіонів, зокрема і в столиці — дощить та хмарно з проясненнями. Вночі вже не поспиш з відчиненим балконом, адже температура вже кілька днів тримається на рівні +16.

Втім, скоро картина кардинально зміниться. Експерти прогнозують повернення африканської спеки на наші терени.

Синоптики розповіли, коли в Україні буде знову +38

Вже 1 серпня, у четвер, температура повітря почне стрімко рости. У ночі буде +17-+19 градусів. Вдень очікуємо +27, а на півдні може бути навіть +29. На заході 2 числа очікуємо короткочасні дощі, але волога погода ніяк не вплине на спеку: ртутний стовпчик термометра підніметься все одно до +27. Близько +30 буде у південних областях.

На сході також буде триматися +32-+33 градуси, а в умовах міста, де немає зеленої зони, може бути і всі +40. Опадів у перші дні останнього місяця літа поки що не прогнозується. Коли знову очікувати похолодання — на даний момент не відомо. Пік спеки чекаємо 5-6 серпня.

Синоптики розповіли, коли в Україні буде знову +38

Радимо за такої погоди утриматися від прогулянок відкритою місцевістю та виходити з оселі без головного убору і води, аби не отримати тепловий удар. Про всяк випадок утримайтесь від прогулянок у полудень. Також не забувайте про братів наших менших: не полінуйтеся поставити у затіненому місці мисочку з водою, аби безпритульні собачки та котики могли втамувати спрагу у такі непрості для них дні.

Популярне

Подібні новини